Skocz do zawartości
Gość

prosze o rade

Rekomendowane odpowiedzi

mam problem z jakoscia obrazu wyswietlana na moim monicie (LG FLATRON 775FT) , poniewaz naczytalem troszke ze przerobienie geforce'a na quadro daje efekt lepszej jakosci obrazu (mam gf3 ti 200 leadtek - ten bez radiatorow na pamieciach) , lecz kozystajac z opcji "szukaj " nie wiele sie dowiedzialem na ten temat , pracuje na rodzielczosci 1024x768 @75 ,85 - chcialbym Was prosic o rade :

jak polepszyc jakosc wyswietlanego ekranu ?? moze jakis sofcik?? lub jezeli bylby ktos uprzejmy tak , to niech zarzuci linkiem .

chcialbym prosic o konkrety i potem zamkniecie topicu - poniewaz zdaje sobie z tego sprawe ze taki topic mogl juz byc , lecz po prostu tego nie znalazlem (moze zle szukalem) ..

dzienx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam problem z jakoscia obrazu wyswietlana na moim monicie (LG FLATRON 775FT) , poniewaz naczytalem troszke ze przerobienie geforce'a na quadro daje efekt lepszej jakosci obrazu (mam gf3 ti 200 leadtek - ten bez radiatorow na pamieciach) , lecz kozystajac z opcji "szukaj " nie wiele sie dowiedzialem na ten temat  , pracuje na rodzielczosci 1024x768 @75 ,85  - chcialbym Was prosic o rade :

jak polepszyc jakosc wyswietlanego ekranu ?? moze jakis sofcik?? lub jezeli bylby ktos uprzejmy tak , to niech zarzuci linkiem .

chcialbym prosic o konkrety i potem zamkniecie topicu - poniewaz zdaje sobie z tego sprawe ze taki topic mogl juz byc , lecz po prostu tego nie znalazlem (moze zle szukalem) ..

dzienx

Lepsz jakosc obrazu uzyskasz przez usuniecie z karty filtrow dolnoprzepustowych, a nie przerobienie jej na Quadro, przerobka na Quadro daje tylko mozliwosc zainstalowania sterow do programow typu AutoCAD, 3D Studio MAX - a to daje kopa przy renderowaniu podgladu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oka jestem lame z tego typu rzeczy (nie moja dziedzina) moze jakies blizsze wkazowki , w ktorym miejscu karty mam wywalic te kondensatory lub cewki ???

/BTW : straci cos karta na wydajnosci przez to??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oka oka - znalazlem opis caly lecz jest maly problem - zgodnie z opisaami z linkow ktore sa podane tam to elementy powinny byc rozmieszczone tak:Dołączona grafika

owszem - mam to tak rozmieszczone lecz nie mam w tym miejscu wyjscia do monita , tylko jest pusty kwadracik na wlutowanie jego , a wyjscie jest po drugiej stronie i nie ma tam takiego rozmieszczenia elementow jak nizej.........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...