Balu Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Witam! Mam problem z moim procesorem - temperatura po 42 min. w Prime95 temperaturka skoczyła do 70*C. Mierzyłem ją programem MSI PC Alert III - miałem go dołączony do mojej płyty głównej. Cooler jest boxowy, a pasta silikonowa(myślę, że może być jej troszkę za mało). Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawnOfSun Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 No stanowczo za dużo ;) Ja mam ten co w podpisie i na boxowym coolerze mam... 32*c w idle, max. stres 40*c ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balu Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Nałożyłem jeszcze raz pasty termoprzewodzącej Arctic Cooling Silicone i temperatura przy Prime ustabilizowała się na poziomie 67*C, ale nadal sądze, że jest zbyt wysoka :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Sprawdź na stronie producenta, czy nie ma nowego biosu do twojej płyty. Moja płyta przekłamywała temperaturę o 16C i pomógł upgrade biosu. Na P4 2.4 Northwood powinieneś mieć w stresie coś koło 40 - 50C. Ewentualnie zakup na allegro coolerek, np box od prescotta z miedzianym rdzeniem. Może jeszcze jakis nadmuch na procesor ? Ja na prescocie 2.4@3.0 w stresie mam maksymalnie 55C, a prescott grzeje się mocniej niż northwood. Na northwoodzioe 2.4@3.0 miałem w stresie 44C. Coolerek mam boxowy od prescotta i dodatkowo 80mm z nawiewem w kierunku procka i drugi 80mm wysysający z nad procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j4n3k Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Ja mam p4 2.4@2.6 Northwooda napięcie 1,550 V i mam 35 stopni gdy miałem 2.4 to 30 stopni. Teraz mam płyte z chipsetem Intel 865PE, a wcześniej miałem SiS 651 i temperatura normalna 39 stopni więc to może być sprawa obciążonego chipsetu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balu Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 (edytowane) mam na tylnej ściance wyciągowy wentyl 80mm. Spróbuję z tym biosem EDIT: Sflashowałem temp jest nadal 70*C Edytowane 30 Maja 2005 przez Balu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...