Skocz do zawartości
HucK

Karta Sie Przypiekła

Rekomendowane odpowiedzi

Na karte załozyłem sobie taki duży wiatrak... Dzięki niemu karta jest teraz zimna, ale jak bawiłem się z CD romem to kabelek od wiatraka wyleciał mi z wtyczki... :mur: :mur: Ale nie zauważyłem tego i komputer szedł grubo ponad 1,5h, ale nie patrzyłem na monitor... Potem wchodze do pokoju patrze i na monitorze same artefakty! :blink: Natychmiast wyłączyłem kompa i schłodziłem karte (zasilanie miałem od akwarium (12V))... I karta chodziła, ale temperatura sie znacząco zwiększyła, więc zdjęłem radiato i zabaczyłem ze pasta jest w nienajlepszym stanie, dałem nową i karta chodzi ok...

Ale nie wiem czy za jakiś czas mi nie padnie... :?

EDIT: Dymu ani smrodu nie było...

Edytowane przez Grzybek92

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz czy pod obciążeniem karta nie sypie artefaktami.

Jak się nic nie bedzie działo, to karta będzie chodziła, jak będa artefakty to składaj na nowa grafe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko jest ok... ;) Nie sypie się.

1463774[/snapback]

Karcie nic sie nie stalo, poza tym ze przyspieszyles postarzenie sie struktury krzemowej GPU. Przyjmij to tak jakby karta miala np. pol roku wiecej w ciagu paru minut :) Jednym slowem "juz jej nie podkrecaj" a najlepiej przy pierwszej okazji opchaj ;p

Artefakty to "prawie" granica 'przebicia' a jak bylo ich pelno na calym ekranie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi