siwy_bos Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Widze że zdania są podzielone czy ma sens wyszlifowanie radiatora na "lustro" może ktoś wypowie się o tym co lepsze i dlaczego bo ja już sam niewiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Argennto Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Pierwsze co to szlifowanie ma sens gdy posiadamy proca na Socket A , gdyż posiadają odkryty rdzeń , a powierzchnia oddawania ciepła jest bardzo mała .. Oczywiście każdy używa pasty termoprzewodzącej która wypełnia mikro szczeliny , gdy spód radiatora jest bardziej gładki te mikroszczeliny są mniejsze , a jak wiadomo nawet najlepsza pasta nie przewodzi takk jak " płaska sztabka miedzi" , to tak jakby nałożyć 2 mm pasty położyć radiator nie dociskając go ... teoretycznie ta szczelina o wys. 2mm jest wypełniona pastą ... czyli wszystko gra ... :razz: ja spód mojego coolermastera wyszlifowałem na przysłowiowe lustro i żeby nie wciskać nikomu kitu temp spadłą mi o 2 st :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom0000 Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Musialby ktos przeprowadzic testy. Zastanawiam sie , czy lakier pokrywajacy powierzchnie oddajaca cieplo do atmosfery nie pogarsza emisji ciepla. Jesli okazaloby sie to faktem, to zalman po prostu dalby **** . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...