q-pa Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 mam starego SoundBlastera 128 i karte zintegrowana z mobo Realtek ALC850... zastanawialem sie ktora lepiej uzywac... glosniczkow 5.1 nie mam tylko 2.0 i to tez leciwe... pytam sie bo nie weim czy oplaci mi sie tego balserka wykrecac ;) pozdro all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 mam starego SoundBlastera 128 i karte zintegrowana z mobo Realtek ALC850... zastanawialem sie ktora lepiej uzywac... glosniczkow 5.1 nie mam tylko 2.0 i to tez leciwe... pytam sie bo nie weim czy oplaci mi sie tego balserka wykrecac ;) pozdro all 1464663[/snapback] Teoretycznie SoundBlaster. Praktycznie kazdy lubi inna barwe dzwieku i chyba bedziesz sie musial oprzec na wlasnych wrazeniach odsluchowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_JFK_ Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Realtek jest na pewno nowszy ale jak dla mnie wszystkie zintegrowane karty to kicha, no moze poza SS. Ja bym przy SB został. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr Clon Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Zdecydowanie pozostań przy MPU SoundBlastera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 a ja powiem - sprawdź,, jak na dzisiaj jakość muzyki z sb128 to nic specjalnego a 850tka już coś potrafi,, na sb pewnie lepiej wygląda sprawa wyjścia analogowego - tam jest gdzie zmieścić przynajmniej pare kondziołków,, jak nie posłuchasz - to się nie dowiesz dobrym przykładem będzie a7v880 vs SB Live - lepsze czystrze dzwonki na ad1888, nieporównywalnie lepszy bas z lajwa, lajw też grał głośniej - miał lepsze wzmocnienie,,, alc650 z nf7 nadaje się tylko do odgrywania dzwięków przchodzącej poczty pod win ;) psuje muzyke okrutnie,,, chyba alc850 siedzi na jakimś gigabyte u mojego kumpla,, zadowolony specjalnie nie jest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 a ja powiem - sprawdź,, jak na dzisiaj jakość muzyki z sb128 to nic specjalnego a 850tka już coś potrafi,, na sb pewnie lepiej wygląda sprawa wyjścia analogowego - tam jest gdzie zmieścić przynajmniej pare kondziołków,, jak nie posłuchasz - to się nie dowiesz dobrym przykładem będzie a7v880 vs SB Live - lepsze czystrze dzwonki na ad1888, nieporównywalnie lepszy bas z lajwa, lajw też grał głośniej - miał lepsze wzmocnienie,,, alc650 z nf7 nadaje się tylko do odgrywania dzwięków przchodzącej poczty pod win ;) psuje muzyke okrutnie,,, chyba alc850 siedzi na jakimś gigabyte u mojego kumpla,, zadowolony specjalnie nie jest... 1465792[/snapback] 850-ka w miare "mi" sie podoba, ale polecilem wybranie na wlasnych doswiadczeniach z tego powodu ze Sound Blasterów bylo wersji od groma i troche i praktycznie kazdy mial inny uklad analogowy - a to juz gust. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...