Skocz do zawartości
Sheep

PLUSY I MINUSY WC Z CPC...

Czy uwazasz ze woter coller z WWW.CPC.PL to dobry zakup?  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. Czy uwazasz ze woter coller z WWW.CPC.PL to dobry zakup?

• TAK
      21
    • NIE
      29

Rekomendowane odpowiedzi

A z tymi b. krytycznymi opiniami to nie jest tak ze troche bierze was zlosc, ze wy tak duzo zaplaciliscie za wc ?  :wink:  :wink:  

A poza tym jezeli ktos nie mial tego w reku i niewidzial jak to dziala to jego opinie sa niewiarygodne.

Zlosc? Powiem tak, chcesz porownywac malucha z fordem, prosze bardzo, ale ja sie w to nie mieszam. Bo jezeli chodzi o zastosowania inne niz cisza w niepodkreconym, kompie i balagan w pokoju, tudziez cos, o co mozna sie potknac odchodzac od kompa, to ten zestaw sie do niczego innego nie nadaje. Ale wielu ludzi tutaj zalezy na wydajnosci, mozliwosciach rozbudowy i poczuciu, ze zrobili cos sami, a nie wcisneli guzik na myszce, i odebrali przesylke -> dlatego wydaja wieksze pieniadze, bo powiem ci cos jeszcze, za pare miesiecy nie beda pamietali owych "straconych" jak sugerujesz setek zlotych natomiast w pamieci zostanie im czas spedzony na dopieszczaniu swojego ukladu, dopasowywaniu, przerabianiu, lazenia godzinami po sklepach z rurkami szukajac odpowiednich zlaczek... pieniadze sa najmniej wazne, liczy sie efekt i satysfakcja... czy mozesz to powiedziec o cpc?

Chociaz raz moge zgodzic sie z Witchhunter'em w calej rozciaglosci

W swoich postach w tym topicu zawarl (IMHO) kwintesencje roienia pozadnego WC :)

Jestem pod wrazeniem (pozytywnym) :P

cos niesamowitego reed:)

Bloki Roota sa tansza alternatywa mateowych, i jesli chodzi o bloki na wszystko poza procesorem to sa alternatywa calkiem niezla, jak na te pieniadze. Na bloku na procesor nie ma co oszczedzac, wiec lepiej dozbieraj i kup od mate-a, albo zrob samemu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli jestesmy przy blokach obu "producentach" to czemu Mate sa lepsze skoro Roota maja lepsza odprowadzalnasc cieplna - wedlu danych podawanych przez nich samych (wybczcie takie pytanie ale nie znam sie za bardzo na blokach :oops: ) :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli jestesmy przy blokach obu "producentach" to czemu Mate sa lepsze skoro Roota maja lepsza odprowadzalnasc cieplna - wedlu danych podawanych przez nich samych (wybczcie takie pytanie ale nie znam sie za bardzo na blokach :oops: ) :?:

Chodzi ci moze o powierzchnie odprowadzania ciepla? No wiec powierzchnia to nie wszystko, na dobry blok sklada sie tak wiele czynnikow, ze nie sposob ich wszystkich wymienic. To juz prawie nauka... o blokach na procesor roota niestety powiedziec niewiele mozna, z uwagi na to, ze nie udostepnia on ich schematow wewnetrznych i niewiadomo jak to wyglada w srodku... ma ktos moze jakis schemat wnetrza jego bloku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm...jestem noobem w sprawie WC i czy ktoś mi może podać www to stronek z tymi blokami made by Mate i Root i ogólnie wytłumaczyć co to za firmy bo w życiu o tym nie słyszałem

ja tez bym o ten link bardzo prosil tylko szybko jezeli można :) ( TPSA THE BEST :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja powiem jedno zestaw sluzy tylko do kompletnego wyciszenia kompa bez mozliwosci podkrecania (za mala wydajnosc bloku i brak chlodnicy) bo sam na poczatku go mialem potem go sprzedalem, natomiast jezeli chesz podkrecac procka to musisz zainwestowac w bardziej wydajne zestawy.

Pozdrawiam Robert :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja powiem jedno zestaw sluzy tylko do kompletnego wyciszenia kompa bez mozliwosci podkrecania (za mala wydajnosc bloku i brak chlodnicy) bo sam na poczatku go mialem potem go sprzedalem, natomiast jezeli chesz podkrecac procka to musisz zainwestowac w bardziej wydajne zestawy.

Pozdrawiam Robert :wink:

No tak ale jeżeli ktoś nie chce podkręcać proca a nie zna się na robieniu WC i chce mieć cisze i spokój to taka alternatywa z CPC jest moim zdaniem super 8). Pozatym od czegoś trzeba zacząć. Wszyscy mówią tak jakby dostając pierwszy raz kompa w ręce potrafili wszystko przy nim zrobić począwszy od uruchomienia skończywszy na programowaniu, jeżeli tak to sorki bardzo ale nawet geniusze się uczą :wink: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zestaw z CPC jest wart swojej ceny ( co do swoich możliwości ) i tyle ... Jeśli nie podkręcasz , jesteś "zwykłym userem ;]" który bardziej będzie sobie liczył ergonomię zestawu ; walające sie po pokoju 4 metry rurki i ten "pojemnik na żarcie dla psa" .. brak zabezpieczeń przed ewentualnym ... tfu ( no i ta zapinka ) raczej nie wróźą powodzenia.Do kręcenia ten szyt sie nie nadaje. Jeśli ktoś chce kupić to ustrojstwo powinien sie poważnie zastanowić .Ponoć pierwszy zestaw WC to "bilet w jedną stronę" ;] . Uzbieram więc troche wiecej kasy i zainwestuje w bloczek Mate'a.

Mam pytanie , czy mobo Asus A7V333 jest dobry do kręcenia proca ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem czego sie czepiacie tego podkrecania na tym zestawie.

Dzisiaj sie wkurzylem i podkrecilem mojego proca do 1725Mhz, ktory chodzi na 1.85V czyli dosc duzo od standardowego, a temp w windzie po dlugim testowaniu wynosila srednio 41C , a max obciazenie programem CPUMath Mark po 30 cyklach nie przekroczyla 48C czyli jak na moj gust dosc dobrze.

Dodam ze temp w pokoju wynosila 22C i ze nie mam chlodnicy, a reszte mozecie poczytac w topicu, ktorego niedawno zalozylem.

Pozdrowka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazlem doskonala recenzje zestawu z CPC:

Czytajac ten post, doszedlem do wniosku ze ten zestaw jest naprawde zajebisty.  

Wymieniasz tylko : weze, pompke, pojemniek, dokladasz chlodnice, na koniec wymiana bloku ( bo cienki) i juz masz super zestaw  

Tylko po jkiego penisa, kupowales ten zestaw ??????????????  

Nie lepiej od razu bylo poskaldac co innego ?????????  

Nic dodac nic ujac :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...