Highlander Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 Poniewaz blok wygladal nieciekawie, postanowilem go wygladzic, przygotowalem w tym celu papier 400, 600, 800, 1000, 1500, 2000. I wszystko bylo super fajnie, 400, 600, po 800 wygladalo super ale jeszcze byly rysy jednak blok mial powierzchnie prawie jak lusterko. Jednak po przejechaniu 1000 a potem 1500 zrobil sie matowy (fotki), jest jak lusterko ale pod ostrym katem. Na sieci widzialem guide'y w ktorym po 1000 i wyzej powierzchnia dalej byla bardzo odblaskowa. Po 1000 i 1500 powierzchnia jest bardzo gladka prawie nie ma rys, wiec pytanko - czy przejmowac sie tym "wizualnym" szczegolem :?: Oryginalnie wygladal tak: Po przejechaniu 400: Po przejechaniu 600: Po przejechaniu 800: Tu juz sam cold plate po 1000 i 1500 i sie zrobil matowy: Jednak po katem jest ok: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 Przy papierach pow. 1000 używaj do pomocy wody, albo nawet mydła. Umyj bloczek, to może pomoże - tylko mydłem i delikatna szmatką. Możesz też spróbować pasty polerskiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Highlander Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 Tia ja jechalem na wszystkich na mokro z uzyciem plynu do naczyn, dzialalo pieknie do 800 jak widac :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 Dokoncz dziela pasta polerska. Jezeli to nie zmieni bloczku w lustro to nie wiem co jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 Z tego co ja szlifowałem to szczególną uwage przyłóż przy papierze 400. Osobiście tak stopniuje 200 , 400 (albo 500 zależy jaki mam), 1000 i 2000. Te dwa istatnie to tak że papier często maczasz w wodzie bo musisz spłukać ten proszek miedziany i pozostałości papieru bo ci będzie blok rysował. No i bez pasty polerskiej to tak nie wypolerujesz. Ja kupiłem paste w sklepie z farbami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 cos jest nie tak :P jak ejchalem papierem 2500 to tesh tak bylo :/ ale pasta polerska zalatwila sprawe (taka zielona :P) na koniec pojechalem diamentowa, ale to jush moje zboczenie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 cos jest nie tak :P jak ejchalem papierem 2500 to tesh tak bylo :/ ale pasta polerska zalatwila sprawe (taka zielona :P) na koniec pojechalem diamentowa, ale to jush moje zboczenie :D Po prostu za żadko zmienia papier i za żadko płucze go w wodzie. Więcej wody. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Zoidberg Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 cos jest nie tak :P na koniec pojechalem diamentowa, ale to jush moje zboczenie :D Nieee... zboczenie to flanelka - koniecznie ręcznie. :lol: Jakiś rok pracy ale za to jaka precyzja :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...