Skocz do zawartości
tomcyk

juz nie wiem co to jest!!POMOCY!!!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

piasłem juz coś podobnego ,ale jednak innego, tzn komp raz na jakis czas wali sam reseta...przedtem myslalem ze to grafa moze(jak byly jeszcze bluskiny) ale wyciagnałem ram dmuchnałem wsadzilem i chodzi....przedwczoraj zaopatrzylem sie w ati8500 i dalej sa resety.....

Osobiscie wydaje mi sie ze to moze byc sprawa odblokowanego proca(tera chodzi na 12.5x134)Pomoozcie bo mnie to juz wk(urw)ża a koncepcji tyz juz nie mam

Dzieki za wszelkie zainteresowanie

Szacuneczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba coś wczoraj przekombinowałeś :wink: O tym mi nie mówiłeś. Pomęcz płytę biosami, najlepiej 2- najstarszym i najnowszym. Włącz 3D Marka na standardowych ustawieniach biosu i proca nie podkręconego i testuj.

PS- nie tak dawno żalono się na ECS-y, że im komp się resetuje, możliwe że to właśnie wina płyty....a może któraś z kart na PCI powoduję to? Wywal na wszelki wypadek wszystkie z kompa- może to błąd przerwania?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slayer....to nic zwiazanego z tym co tam gadalismy...tylko chodzi o to ze jak odblokowalem proca to zaczely sie resety....i nie wiem co to jest(proc jest dobrze zrobiony-mam wszystkie mnozniki)a moze antek to kisi i cza poprawic???

A resety sa ot tak...3dmarki mi chodza lux karta po zmianie pooki co tez...wszystko ok tylko ni z tad ni z owąd RESET i dalej spoko.....Nie kumam

Szacuneczek

Ps. Zasiłka to noname300W(impet)ale napiecia trzyma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy masz moze ATI herculesa fdx 8500le ????Ja mam ta karte i zasilacz ktory ma przy 3.3V - 20A ,cjest dla niej za slaby, czasami komp. sie wiesza (ale resetow nie ma) Jak masz mozliwosc to zobacz na jakies 400W co rpzy 3.3V daje 24-28A, (z tego co mi wiadomo to napiecie 3.3V zasila gniazdo AGP, a jak zasilacz zle trzyma napiecie a karta jest wrazliwa na skoki napiecia powoduje zwieche, albo reseta. )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...