civi Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 No cóż, obudowa SilverStone La Scala LC10 nie jest zbyt ogromna ale sądziłem że arctic freezer 64 się zmieści - tymczasem zmierzyłem linijką i mam może 10-11 cm miejsca na wysokosc, Na szerokość podobnie. Zalman raczej nie wejdzie, więc poszukuje cichego chłodzenia na s939 do wspomnianej obudowy... Może macie jakieś sugestie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Może zastanowisz sie nad wc..spełnia oba kryteria... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
civi Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Przeglądam właśnie info, czy są jakieś zestawy gotowe w rozsądnej cenie, żeby się nie narobić za wiele przy tym :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Moim zdaniem nie warto zestawu tylko sobie jak lego złożyć. Jestki kilka sklepów internetowych pare osób sobie dzierga bloczki. Do prostego zestawiku potrzebujesz bloczku pompki i chłodniczki. Rozpiętość cenowa ogromna-jak sie nieco narobisz to możesz mieć już za 150-200zl. Zestawy to różnie od tych tanich to tych kusztujących 600 i więcej złotych... Ake nawet proste ale z głową dobrane wc jest wydajniejsze od najlepszych wiatraków więc mysle że warto sie zastanowić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 (edytowane) Polecam Aquagate mini. Robiłem testy obu zestawów na prescocie 3.2 Ghz i Cooler master aquagate mini R120 bije TT Big watera o kilka stopni. Aquagate jest mały, świetnie zmieści się w obudowę i nie ma kłopotów z montażem, bo wszystko masz skręcone, tylko trzeba to zintegrować z obudową. Update, koleś powyżej usunął posta :lol: Edytowane 27 Maja 2005 przez BENITO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
civi Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 A co z cichych AC moglibyście polecić ? tak do 200 pln, bo ten awuagate owszem - fajny, ale dość drogi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 jakiś pentagram? według tego co mówisz powinien wejść Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
civi Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 A na przykład THERMALRIGHT XP-90 + PAPST 8412 N/2GLE (niby 12dB) to byłoby sensowne rozwiązanie ? on jest dłuższy właśnie wsdłuż zasilacza - tam gdzie jest sporo miejsca... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaccio Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 http://www.proline.pl/shop.php?prodid=4143...f555f36345f5443 Ten powinien wejść do twojej budy. Jak się sprawuje niestety nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
civi Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Te mniejsze zalmany np Zalman CNPS7000B-Cu powinne wejść, podobnie pentagram, więc chyba wezme któryś z nich. Jak fundusze dopiszą będzie to, co polecał Benito. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom0000 Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Ja do boxowego radiatora przymocowalem 12cm wiatrak nexsus. Ale nie centralnie, tak aby dmuchal takze na zalmana na chipsecie. Procek to venice 3000+ i na fsb=300 grzeje sie na tyle niewiele , ze nie trzeba nic wiecej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...