Skocz do zawartości
civi

Niewielkie Rozmiarowo Chłodzenie Amd64

Rekomendowane odpowiedzi

No cóż, obudowa SilverStone La Scala LC10 nie jest zbyt ogromna ale sądziłem że arctic freezer 64 się zmieści - tymczasem zmierzyłem linijką i mam może 10-11 cm miejsca na wysokosc, Na szerokość podobnie. Zalman raczej nie wejdzie, więc poszukuje cichego chłodzenia na s939 do wspomnianej obudowy... Może macie jakieś sugestie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem nie warto zestawu tylko sobie jak lego złożyć. Jestki kilka sklepów internetowych pare osób sobie dzierga bloczki. Do prostego zestawiku potrzebujesz bloczku pompki i chłodniczki. Rozpiętość cenowa ogromna-jak sie nieco narobisz to możesz mieć już za 150-200zl. Zestawy to różnie od tych tanich to tych kusztujących 600 i więcej złotych...

Ake nawet proste ale z głową dobrane wc jest wydajniejsze od najlepszych wiatraków więc mysle że warto sie zastanowić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam Aquagate mini. Robiłem testy obu zestawów na prescocie 3.2 Ghz i Cooler master aquagate mini R120 bije TT Big watera o kilka stopni.

Aquagate jest mały, świetnie zmieści się w obudowę i nie ma kłopotów z montażem, bo wszystko masz skręcone, tylko trzeba to zintegrować z obudową.

Update, koleś powyżej usunął posta :lol:

Edytowane przez BENITO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na przykład THERMALRIGHT XP-90 + PAPST 8412 N/2GLE (niby 12dB) to byłoby sensowne rozwiązanie ? on jest dłuższy właśnie wsdłuż zasilacza - tam gdzie jest sporo miejsca...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi