apofiss Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 witam czy ma ktoś w/w coolerek i jak się sprawuje? Planuje coś kupić do 50 zeta i sam nie wiem co wybrać. Najlepszy byłby jakiś pentagram ale niestety go nie zmieszczę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość darthus Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 uzylem takiego tyle ze z automatycznom regulacjom w kompie mojego staruszka, priorytetem miala byc niska cena i cisza. co sie okazalo athlon 2000xp@2200MHz (200x11) przy 1,7V nieprzekracza temperatury 50stopni wentyl jest wg mnie w miare cichy [rzecz wzgledna] - kreci sie 1800~2000 rpm w zaleznosci od obciazenia ale bezwzglednie trzeba wyszlifowac i wypolerowac podstawe radiatora. w tym przedziale [ cos 35zyli ] jest godny polecenia ale za 50zl na allegro kupisz wydajniejszy cooler przedewszystkim caly miedziany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość darthus Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 uzylem takiego tyle ze z automatycznom regulacjom w kompie mojego staruszka, priorytetem miala byc niska cena i cisza. co sie okazalo athlon 2000xp@2200MHz (200x11) przy 1,7V nieprzekracza temperatury 50stopni wentyl jest wg mnie w miare cichy [rzecz wzgledna] - kreci sie 1800~2000 rpm w zaleznosci od obciazenia ale bezwzglednie trzeba wyszlifowac i wypolerowac podstawe radiatora. w tym przedziale [ cos 35zyli ] jest godny polecenia ale za 50zl na allegro kupisz wydajniejszy cooler przedewszystkim caly miedziany 1488023[/snapback] =>temp 50* wg abita ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Kupiłem go. Nawet nieźły jest. Temp. w idle 42-44*C w stresie max 55*C, no i wiadomo, że pewnie czujnik coś kantuje. Na najniższych obrotach praktycznie niesłyszalny. Warto za tą cenę(39 zł +6 wysyłka, przy okazji kupiłem jeszcze wiatrak do obudowy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy_bos Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Ja mam podobny wentylator i mam temperaturke około 49 stopni, ale dodam to ze go wogule nie wyszlifowałem(mam to w planie) i kompa trzymam w szafce. Jak go wyciągne to spada do 43-45. A jeżeli chodzi o głośność to jak dla mnie to super prawie wcale go niesłysze , tylko mam problem z wentylem w zasilaczu który jest po zkręcany z każdej strony i otworzyć go niemoge. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CriXu Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 to i ja cos napisze od siebie... ja takze mam tego wentyla i bardzo mi sie podoba... Co prawda temp. proca nie schodzi nizej jak 47 stopni (z tym ze wiatrak kreci mi na minimum jaki potrafi czyli 800 obr/min .... podczas grania temp wzrosnie o jakies 2 stopnie z tym ze wiatrak juz kreci 1200-1400 gora 1600 obr/min ... podczas testu prime95 przez dlugi czas temp wzrasta do 52-54 stopni a wiatrak kreci 1900-2000 obr/min czyli mam jeszcze maly zapas w razie krecenia tylko ze mam marnego proca i nic wykrecic pozadneg nie moge... Co do glosnosci do tego wentyla jeszcze nie slyszalem, przystawialem ucho do niego podczas testu prome i jedynie jaki chalas byl przze mnie slyszany to powiew samego powietrza, jedym slowem jak dla mnie rewelacja... do tego dodam ze nie mam kompletnie zadnego chlodzenia w mojej budzie... planuje kupic wentyle 2x80mm, 2x92mm oraz 1x120mm no i 3x40mm :) i mam nadzieje ze bedzie ogromny przewiew w budzie i duzo chlodnego powietrza... oczywiscie wszystkie wentyle beda podobne do tego na procu ze im cieplej bedzie w budzie tym szybciej beda krecily :) czyli bedzie cicho... ale poki co nie mam kasy i moge tylko czekac na przyplyw gotowki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...