Skocz do zawartości
apofiss

Arctic Cooling Copper Silent 2m Recz.reg. Obr.13db

Rekomendowane odpowiedzi

uzylem takiego tyle ze z automatycznom regulacjom w kompie mojego staruszka, priorytetem miala byc niska cena i cisza. co sie okazalo athlon 2000xp@2200MHz (200x11) przy 1,7V nieprzekracza temperatury 50stopni

wentyl jest wg mnie w miare cichy [rzecz wzgledna] - kreci sie 1800~2000 rpm w zaleznosci od obciazenia

ale bezwzglednie trzeba wyszlifowac i wypolerowac podstawe radiatora.

w tym przedziale [ cos 35zyli ] jest godny polecenia

ale za 50zl na allegro kupisz wydajniejszy cooler przedewszystkim caly miedziany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uzylem takiego tyle ze z automatycznom regulacjom w kompie mojego staruszka, priorytetem miala byc niska cena i cisza. co sie okazalo athlon 2000xp@2200MHz (200x11) przy 1,7V nieprzekracza temperatury 50stopni

wentyl jest wg mnie w miare cichy  [rzecz wzgledna] - kreci sie 1800~2000 rpm w zaleznosci od obciazenia

ale bezwzglednie trzeba wyszlifowac i wypolerowac podstawe radiatora.

w tym przedziale [ cos 35zyli ] jest godny polecenia

ale za 50zl na allegro kupisz wydajniejszy cooler przedewszystkim caly miedziany

1488023[/snapback]

=>temp 50* wg abita !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem go. Nawet nieźły jest. Temp. w idle 42-44*C w stresie max 55*C, no i wiadomo, że pewnie czujnik coś kantuje. Na najniższych obrotach praktycznie niesłyszalny. Warto za tą cenę(39 zł +6 wysyłka, przy okazji kupiłem jeszcze wiatrak do obudowy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam podobny wentylator i mam temperaturke około 49 stopni, ale dodam to ze go wogule nie wyszlifowałem(mam to w planie) i kompa trzymam w szafce. Jak go wyciągne to spada do 43-45. A jeżeli chodzi o głośność to jak dla mnie to super prawie wcale go niesłysze , tylko mam problem z wentylem w zasilaczu który jest po zkręcany z każdej strony i otworzyć go niemoge.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to i ja cos napisze od siebie...

ja takze mam tego wentyla i bardzo mi sie podoba... Co prawda temp. proca nie schodzi nizej jak 47 stopni (z tym ze wiatrak kreci mi na minimum jaki potrafi czyli 800 obr/min .... podczas grania temp wzrosnie o jakies 2 stopnie z tym ze wiatrak juz kreci 1200-1400 gora 1600 obr/min ... podczas testu prime95 przez dlugi czas temp wzrasta do 52-54 stopni a wiatrak kreci 1900-2000 obr/min czyli mam jeszcze maly zapas w razie krecenia tylko ze mam marnego proca i nic wykrecic pozadneg nie moge... Co do glosnosci do tego wentyla jeszcze nie slyszalem, przystawialem ucho do niego podczas testu prome i jedynie jaki chalas byl przze mnie slyszany to powiew samego powietrza, jedym slowem jak dla mnie rewelacja...

do tego dodam ze nie mam kompletnie zadnego chlodzenia w mojej budzie... planuje kupic wentyle 2x80mm, 2x92mm oraz 1x120mm no i 3x40mm :) i mam nadzieje ze bedzie ogromny przewiew w budzie i duzo chlodnego powietrza...

oczywiscie wszystkie wentyle beda podobne do tego na procu ze im cieplej bedzie w budzie tym szybciej beda krecily :) czyli bedzie cicho...

ale poki co nie mam kasy i moge tylko czekac na przyplyw gotowki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi