Skocz do zawartości
BikerBo

Kilka Pytan Co Do Agp

Rekomendowane odpowiedzi

witam sie odrazu bo to moj pierwszy post :) mam kilka pytan bo chce kupic nowa karte graficzna ale niewiem czy podejdzie do mojej mobo i czy bedzie wykorzystywala swoje 100%

co do karty : teraz mam radeona 9000 i uzywam go na jego maxymalnym przyspieszeniu AGP czyli 4x, chce kupic ati radeona x850xt i on ma AGP x4 - x8

moja mobo : niewiem jakie ma AGP i chce to sprawdzic, wiem ze mam plyte MicroStara i ten radeon chodzi na 4x AGP i hula ale chce wiedziec czy nowa karta x850xt bedzie mogla smigac na 8x AGP bez problemow

znacie moze programz eby sprawdzic jakie mam AGP na mobo ? pomozcie prosze :)

BikerBo :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Nic nie jest mało ważne, bo wszystko jest ważne, ściągnij everesta lub sisoft sandre, ewentualnie aida

Edytowane przez Grzechu_1990

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak przeczytałem 200W to sie przestraszyłem, ale jak napisałeś że ma być ten chiewtec to się uspokoiłem... :D A jak masz AGP X4 to jak kupisz sobie takiego radka na AGP (nie na PCI-E ;) ) to Ci będzie chodził...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

sisoft sandra mam ale gdzie tam sprawdzic moje nurtujace pytanie co do AGP ?

1468498[/snapback]

Tam wchodzisz w jakąś zakładke i masz wersje agp, 1.0, 2.0, 3.0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mobo : microstar niewiem jaka

1468475[/snapback]

Nazwę płyty głównej jak i specyfikację gniazda AGP powinieneś mieć w instrukcji do płyty. A jeśli jej nie posiadasz to zdejmij bok obudowy i pomiędzy gniazdami PCI będziesz miał napisane jaki to model. Potem sprawdź na stronie producenta płyty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

znalazlem dziada pisze ze mam wersje 2.0 czyli ....... jakie :)

1469209[/snapback]

Czyli masz 1.0, 2.0 i 4.0, możesz podłaczyć każdą grafe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, każdą grafę, ale czy nie szkoda PRZYKŁADOWO radeona 9550 na AGP x4? Znacznie słabiej chodzi podobno :] A jak masz AGP x8 to nie wejdzie Ci 1x i 2x (nawet jest inna budowa.. slotów :D) - wiem, bo próbowałem :]

PS:

A nie jest tak, że 1.0 to 1x, 2.0 to 2x, 3.0 to 4x.... nie? Bo nie wiem dokładnie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

PS:

A nie jest tak, że 1.0 to 1x, 2.0 to 2x, 3.0 to 4x.... nie? Bo nie wiem dokładnie :D

1470263[/snapback]

1.0- to 1x i 2x

2.0- to 1x, 2x i 4x

3.0- to 4x i 8x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi