Skocz do zawartości
Ocean

Pentagram Qv100al+ Czy Arctic Cooling?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Upaly sa i daja ostro popalic mojemu coolerkowi, straszne malenstwo z wentyle 60mm, do tej pory dawal sobie rade, ale teraz jest mu za cieplo.

Z racji tego, ze mam zamiar po wakacjach kupic nowy komp na A64 nie chce inwestowac duzych pieniedzy w cooler teraz. Dlatego wybralem dwa tanie coolery:

Pentagram QV100al+ oraz Arctic Cooling - Copper Silent 2 M ( z ręczną regulacją ).

Chlodzenie obudowy i sama obudowe mam przyzwoite, widac w podpisie, cooler podlacze pod aerogate2, tak teraz mam.

Zalezy mi na w miare przyzwoitej wydajnosci (teraz musialem zejsc do 12,5x166, niestety), a chce aby dalej chodzil na 11x200 i do tego powinien byc w miare cichy ~20db (na niskich obrotach).

W takim ukladzie, ktory z tych dwoch wybrac? podczas grania bedzie na max obrotach, w trakcie zwyklej pracy obnizone obroty.

Dzieki za sugestie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem ci tak: mam arctica 2tc z wylancznikiem termicznej regulacji i dziala lepiej niz pentagram 80 alcu ktorego kupilem bo przesiadam sie na amd64, ale oczywiscie sprawdzielm go na moim duronie i max fsb jakie wyciagnalem to 187 przy tem juz powyzej 50C, tazke zadna rewelacja. tyle ze pentagram ma taka pzrewage ze mozna go zalozyc na amd64, p4 i amd s. A a niestety arctica tego zalozysz tylko na soc A...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi