j4n3k Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Mam krótkie pytanie. Gdzie się zmienia timingi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 bios Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CriXu Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 witam i ja mam jeszcze kilka pytanek w sprawie zmiany timingow, i bardzo bym prosil o odpowiedzi... 1. czy pamieci grzeja duzo mocniej przy timingach 2-2-2-6 DDR333 czy mocniej przy ustawieniach 2,5-3-3-7 DDR400 - czy w ogole przez zmiane timingow grzeja sie bardziej pamieci czy nie ma roznicy??? 2. jak sprawdzic czy po zmianie timingow pamieci nie generuja bledow oraz jak sprawdzic ich stabilnosc 3. dlaczego warto zmiejszac timingi - w czym wzrasta wydajnosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 witam i ja mam jeszcze kilka pytanek w sprawie zmiany timingow, i bardzo bym prosil o odpowiedzi... 1. czy pamieci grzeja duzo mocniej przy timingach 2-2-2-6 DDR333 czy mocniej przy ustawieniach 2,5-3-3-7 DDR400 - czy w ogole przez zmiane timingow grzeja sie bardziej pamieci czy nie ma roznicy??? 2. jak sprawdzic czy po zmianie timingow pamieci nie generuja bledow oraz jak sprawdzic ich stabilnosc 3. dlaczego warto zmiejszac timingi - w czym wzrasta wydajnosc. 1485355[/snapback] 1. to praktycznie nie ma różnicy.. pamięci sięmocno nie grzeją 2. np. programikiem memtest86 3. w benchmarkach i innych testach? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebolll Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 no to teraz moze ja zadam pytanko Mam 512 MB Kingstone, plyte Abit AI7, P4 2.4 @ 3.2 GHz , i chce teraz pocisnac cos z pamiątek, ale w biosie nie mam takiej mozliwosc, bo przeliczniki CPU:RAM ograniczaja moj wybor tylko do:178 MHz (DDR 356) a potem dopiero 222 MHz (DDR 444) a na DDR 444 nie przechodzza mi MemTestu, prawdopodobnie jest to spowodowany tym ze nie zmienilem na nich napiecia, ale nie chce od razu skakac na DDR 444, tylko zobaczyc jak beda dawaly sobie rade na nominalnym DDR 400 Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...