Skocz do zawartości
camilos

Wielka Temperatura Procka, Pomocy !

Rekomendowane odpowiedzi

Cześc, mam mały problem. Przez cały czas w zimie i jesieni temperatura mojego procesora nie przekraczała 50 stopni. Gdy na dworzu zaczyna się robić ciepło no to nie ma o czym rozmawiać, temperatura po kilku godzinach pracy komputera wacha się między 55, a nawet 65 stopni, więcej nie sprawdzałem bo przy takich ogromnych liczbach wyłączam kompa :). Mam Athlona 2500+ sądze, że to przez moją siostrę która przez cały czas gra w Simsy 2 i męczy mój biedny procesor :-P, który w każdym momencie może się spalić. Mam standardowy radiator w moim procku, więcej znajdziecie niżej:

Jeśli chcecie się dowiedzieć więcej piszcie a ja wam wszystko powiem !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem :? Z drzewa sie urwałeś czy udajesz, że coś z Tobą nie tak? To jasne, że w lecie temperatury ida w góre... Nawet przedszkolak powie, że w domu jest cieplej Latem a niżeli zimą (nie liczać ogrzewania pomieszczeń :wink: ) Zmień chłodzenie i nie truj... Wszyscy mamy wyższe temperatury i nikt nie płacze. Możesz zawsze włączać kompa w nocy jak jest chłodniej :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@bartezjusz o wiele to się nie pomyliłeś bo ma 14 lat :lol: (mam uraz do tego wieku ponieważ szkodnik zwany moim bratem, również jest przedstawicielem tego rocznika)

@Camilosten Twój blog to istna herezja. Poczytaj o OC na tym forum a dopiero później pisz takie głupoty wyssane z palucha.

PS. Zamiast lepszych "wiatraczków" do podkręcania zainwestuj w słowniczek ort :) Przyda się na caaaałe życie.

Sory za offa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cały temat o chłodzeniu konwencjonalnym...

http://forum.purepc.pl/index.php?act=announce&f=14&id=6

Czasem ciesze się iż mój brachol nie interesi się kompami B)

PS. szukajka nie gryzie, za to bardzo lubi zjadać literki by zwrócić w postaci tematów wyszukanych na forum...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kup PENTAGRAMA 80 CU i zapomnisz o problemie pod warunkiem ze masz:

- wentylowana dodatkowo obudowe

- nie jest wcisnieta w meble i oslonieta z kazdej strony

- no i jezeli dobrze zalozysz coolerka ....to bedzie wszystko oki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mimo wszystko proponuje zabronić siostrze grać w simsy. Na temperature nie pomoże, ale na stan zdrowia psychicznego jak najbardziej.

1471118[/snapback]

Moja 23 letnia siora (nie prosic o GG !! do niej :D ) nieobiegana w temacie do konca; jak dosiada sie do kompa przezywam powazne stresy :lol: Dlatego przezornie zapuszczam skana antywirem i jeszcze Ad-Aware przelece na wszelki wypadek .Kto wie gdzie ona zaglada :lol:

Teraz mam male pytanko odnosnie konwencjonalnego chlodzonka. Chce wymienic coolerka na cos lepszego. Mam do dyspozycji 70 zeta.Jakies propozycje od ludzi ktorzy za taka mniej wiecej cene maja w swojej budzie i sa zadowoleni. Z gory dzieki za propozycje. Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi