nadi Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 Siema 1 Szukałem przy pomocy opcji szukaj trochę mi to zajeło i nie ma tego napewno więc nikt niech nie mówi że już było 2 Następnie mam ecs k7s5a i bios z 26.6.2002r czyli w miarę nowy bios mam ustawiony na optymal nic więcej nie zmieniałem posiadam xp 1700+ i 512 sdramu 1 kość 133 MHz i przy tych ustawieniach ramu proc i ram chodzą na 100MHz/100MHz na 133Mhz już się wieszają jak ustawić timingi aby szło na 133MHz sprawdzałem już różne kości lecz żadne nie chcą działać . Prośba o pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadi Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 Chodzi mi o to jak ustawić timingi na sdramie by było stabilnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 100/100?? :?. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 to staly problem k7s5a w trybie synchronicznym wszystko dziala ok ale w trybie asyncchronicznym kom sie wiesza. Napewno pomaga wymiana sdr na ddr a jesli nie to musisz sie "meczyc" w trybie 100/100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeorunner Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 na to niema rady Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red46 Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 to staly problem k7s5a w trybie synchronicznym wszystko dziala ok ale w trybie asyncchronicznym kom sie wiesza. Napewno pomaga wymiana sdr na ddr a jesli nie to musisz sie "meczyc" w trybie 100/100 Hmmm. o ile wiem to AXP 1700+ ma szynę 133(DDR) i kości PC133MHz też działają nz tej szynie, więc nie ma tu mowy o dzialaniu asynchronicznym. Zarówno 100/100 jak 133/133(wskazane dla tego konfigu) to tryby synchroniczne. NADI: jak chcesz ustawić timingi to daj największe cyferki jakie zobaczysz, ustaw SAFE lub CL3, ale moim zdaniem to nie pomoże. Przełuż kość do drugiegislotu i spróbuj, jak nie pomoże uaktualnij bios na nowszu lub starszy-bo są znaczne różnice(ja mam obecnie 020428.rom-bo mi najbardziej pasuje), jak nie pomoże pożycz od kogoś inną kość najlepiej i SDR i DDR i popróbuj, pożucz jakiś mocny zasilacz, może pomoże jak to wszystko nie pomoże to idz do serwisu i niech oni się martwią(powinni wymienić Ci płytę) Nie ma na to złotego sposobu. Jedno jest pewne powinno działać na 133/133 i jak nie chce to możesz reklamować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 O sorry zle zrozumialem temat myslalem ze tylko ram ustawia na 133. Co do AXP masz racje musi dzialac w trybie synchronicznym 100/100 lub 133/133. Mialem kiedys ta plytke ale tak szybko jak ja kupilem tak szybko sie jej pozbylem :) pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guma' Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 to staly problem k7s5a w trybie synchronicznym wszystko dziala ok ale w trybie asyncchronicznym kom sie wiesza. Napewno pomaga wymiana sdr na ddr a jesli nie to musisz sie "meczyc" w trybie 100/100 Hmmm. o ile wiem to AXP 1700+ ma szynę 133(DDR) i kości PC133MHz też działają nz tej szynie, więc nie ma tu mowy o dzialaniu asynchronicznym. Zarówno 100/100 jak 133/133(wskazane dla tego konfigu) to tryby synchroniczne. NADI: jak chcesz ustawić timingi to daj największe cyferki jakie zobaczysz, ustaw SAFE lub CL3, ale moim zdaniem to nie pomoże. Przełuż kość do drugiegislotu i spróbuj, jak nie pomoże uaktualnij bios na nowszu lub starszy-bo są znaczne różnice(ja mam obecnie 020428.rom-bo mi najbardziej pasuje), jak nie pomoże pożycz od kogoś inną kość najlepiej i SDR i DDR i popróbuj, pożucz jakiś mocny zasilacz, może pomoże jak to wszystko nie pomoże to idz do serwisu i niech oni się martwią(powinni wymienić Ci płytę) Nie ma na to złotego sposobu. Jedno jest pewne powinno działać na 133/133 i jak nie chce to możesz reklamować. Potwierdzam !! Ustaw cl3 i musi smigac ! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...