Krilan Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 Witam. Wiec problem polega na tym ze plyta dziala tylko z 1 koscią pamięci (Kingston 256MB 400MHz) jesli wloęe druga taką samą to komp niewstaje tzn slychac 1 długi sygnał. Pamięć jest na 100% sprawna pł. glówna tez bo juz kiedys mialem taki problem i zanioslem kompa do seriwisu i to zrobili ale pech chciał i serwis ten został zamknięty, a ja niemam kasy zeby iść do innego i im płacić. Więc jeśli ktos wie co to może byc to prosze o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 Sprawdź w biosie, taktowanie pamięci, powinno być ustawione na synchronicznie z FSB procesora tzn. jeśli masz procka na magistrali FSB 133 (DDR 266) to tak samo ustaw taktowanie pamięci. Jeśli nie widać w biosie opcji zmiany taktowania pamięci użyj Ctrl + F1 aby uaktywnić więcej zaawansowanych ustawień. Spróbuj odpalić kompa tylko na tej drugiej kości pamięci, być może po prostu jest uszkodzona. Jeśli odpali sprawdź ją używając programu Memtest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerimek Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 mam taka plyte i imho tez takie dwie pamieci (kingstona 400) dzialaja i w dual channelu i bez... wiec ja stawiam na walnieta pamiec / lub zle ustawienai z biosie zrob clr cmos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...