Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

podobno bardzo dobra firma produkująca osprzęt do kompów (głównie do laptoków), niegdyś wymieniana jednym tchem z logitechem a dzisiaj... no wlasnie, na forum znalazlem tylko jeden post wspominajacy o myszach tej firmy.

czy ktos z was mial stycznosc z tym produktem:

pilotmouse wireless?

planuję zmiane myszy z zestawu Logitech Cordles Desktop Optical (klepałka zostaje)

i zastanawiam sie jak z jakoscia i trwaloscia produktow kensingtona.

bede wdzieczny za opnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem ci tak: mam mysz optyczna kensingtona na usb i jak dla mnie rewelacja.

Uzywam ja w laptopie bo w swoim kompie mam Logitecha Wheel Mouse i powiem ze ta mysza niczym od niej nie odbiega. Z calym szacunkeim moge polecic ta firme, mam nadzieje ze inne produkty tez sa rownie udane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od wczoraj jestem szczesliwym posiadaczem myszki PilotMouse Optical Wireless.

jestem nią po prostu zachwycony - jest dosyc duża, ale niezyt cięzka, bardzo wygodna, ładna no i ogólnie aż się chce klikać. na moje oko jest bardzo szybka i czuła. przy szybkim poruszeniu nie gubi się. miłym zaskoczeniem było dla mnie to, że zasięg jest zdecydowanie większy niż podany w specyfikacji.

no a teraz najfajniejszy bajer - doskonała konfigurowalnosc. dla każdego przycisku można przypisać dowolną funkcję w zależności od aplikacji. czyli np dodatkowe przyciski w wordzie dzialaja jako kopiuj i wklej, w firefoxie jako wstecz i do przodu, w gierkach jako np. spacja. dla kazdej aplikacji osobno można tez ustawic czułośc myszy i rolki. a jeśli komuś 5 przycisków to za mało, można przypisać jeszcze dwie funkcje pod jednoczesne wcisniecie 1 i 2 oraz 4 i 5.

nadal nie moge zrozumiec czemu kensington cieszy sie tak niewielka popularnoscia, ale to nawet lepiej. dzieki temu jest bardziej elitarny ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi