Skocz do zawartości
nrl

Promocja Epsona

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem dzisiaj drukarkę EPSONA zachęcony promocją:

http://www.epson.pl/index.1148.htm#

i w formularzu do zgłoszenia o wypłacenie mi kasy na konto nie wiem co wpisać w pole:

Kod banku**:

IBAN***:

SWIFT***:

VAT ID:

mam konto w banku PKOBP SA

oznaczenie gwiazdek:)

* dane nięzbedne

** dane nięzbedne w Niemczech.

*** dane nięzbedne poza Niemiec.

Edytowane przez Nierealny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IBAN

W obrocie międzynarodowym numer IBAN może zawierać maksymalnie 34 znaki alfanumeryczne. Numer IBAN uzyskuje się poprzez dodanie do podstawowego numeru rachunku bankowego w danym kraju (w Polsce jest nim NRB) kodu kraju. W polskim sektorze bankowym numer IBAN zawiera 28 znaków i otrzymuje się go poprzez dodanie do numeru NRB kodu kraju PL:

PL00111111112222222222222222

gdzie:

PL - (2 litery) - oznacza kod kraju, w którym prowadzony jest rachunek.

00 - (2 cyfry) - tzw. cyfra kontrolna.

11111111 - (8 cyfr) - numer rozliczeniowy jednostki organizacyjnej banku.

Zarówno w komórce / polu IBAN jak i NUMER KONTA należy podać ten sam numer zaczynający się od liter PL

jak mam to rozómieć

SWIFT

Jeśli nie znasz numeru SWIFT, to musisz się skontaktować z bankiem i poprosić o ten numer. Jedną z kluczowych informacji, którą należy podać w momencie wykonywania przelewów jest kod SWIFT. SWIFT (ang. Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications) jest elektronicznym systemem łączności bankowej, za pośrednictwem którego są realizowane płatności zarówno za granicę jak i przychodzące zza granicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi