nrl Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 (edytowane) Kupiłem dzisiaj drukarkę EPSONA zachęcony promocją: http://www.epson.pl/index.1148.htm# i w formularzu do zgłoszenia o wypłacenie mi kasy na konto nie wiem co wpisać w pole: Kod banku**: IBAN***: SWIFT***: VAT ID: mam konto w banku PKOBP SA oznaczenie gwiazdek:) * dane nięzbedne ** dane nięzbedne w Niemczech. *** dane nięzbedne poza Niemiec. Edytowane 31 Maja 2005 przez Nierealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Swift jest na dole na wyciągu. W banku podadzą Ci wszystkie potrzebne dane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 IBAN W obrocie międzynarodowym numer IBAN może zawierać maksymalnie 34 znaki alfanumeryczne. Numer IBAN uzyskuje się poprzez dodanie do podstawowego numeru rachunku bankowego w danym kraju (w Polsce jest nim NRB) kodu kraju. W polskim sektorze bankowym numer IBAN zawiera 28 znaków i otrzymuje się go poprzez dodanie do numeru NRB kodu kraju PL: PL00111111112222222222222222 gdzie: PL - (2 litery) - oznacza kod kraju, w którym prowadzony jest rachunek. 00 - (2 cyfry) - tzw. cyfra kontrolna. 11111111 - (8 cyfr) - numer rozliczeniowy jednostki organizacyjnej banku. Zarówno w komórce / polu IBAN jak i NUMER KONTA należy podać ten sam numer zaczynający się od liter PL jak mam to rozómieć SWIFT Jeśli nie znasz numeru SWIFT, to musisz się skontaktować z bankiem i poprosić o ten numer. Jedną z kluczowych informacji, którą należy podać w momencie wykonywania przelewów jest kod SWIFT. SWIFT (ang. Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications) jest elektronicznym systemem łączności bankowej, za pośrednictwem którego są realizowane płatności zarówno za granicę jak i przychodzące zza granicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...