Drunk_ZoZol Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 mój kolega ma mały problem z monitorkiem, dostał jakiś monitor Pana Sync sl75, odrazu sprzedał stary monitor, podłączył ten "nowy" i przez tydzień działał normalnie. Dzisiaj uruchomił komputer i w czasie ładowania Windy wyskakuje mu niebieskie pole z napisem: "Pojawił się problem i system windows zostanie zamknięty, aby zapobiec uszkodzeniu komputera." obok napis: "UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME" klika enter i pokazuje mu sie czarne tło z wybierałką jak chce sie uruchomić windows: czyli "uruchom Windows w trybie awaryjnym" itp. wybiera Tryb awaryjny i pojawia sie znowu to samo pole z tym samym napisem, na 90% to wina sterowników, ja osobiście nigdy nie miałem sam takiego problemu i nie wiem jak można mu pomóc, b. prosze o pomoc pozdrawiam Drunk_ZoZol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 stawiałbym raczej na zaśmiecone i źle konserwowane windy... sterowniki mogły być katalizatorem do rozwalenia wind, ale przy zdrowych by nic nie zepsuły. sądząc po komunikacie to padł obszar dysku odpowiedzialny za bootowanie. najlepiej zeby przeinstalował system (nie omijając procedury formatowania dysku) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 to nie mac nic wspólnego z monitorem. Gruntowny Scandidk w celu wykrycia badpikseli, następnie przepartycjonowanie dysku tak, aby uszkodzona część dysku nie była w partycji systemowej - bardzo wazne, bo zwykły format spowoduje, że system znów zainstaluje się w części "łatwej" na uszkodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 to nie mac nic wspólnego z monitorem. Gruntowny Scandidk w celu wykrycia badpikseli, następnie przepartycjonowanie dysku tak, aby uszkodzona część dysku nie była w partycji systemowej - bardzo wazne, bo zwykły format spowoduje, że system znów zainstaluje się w części "łatwej" na uszkodzenia. 1475264[/snapback] badpixele to mozna znajdowac 'na oko' chodzi o badsectory... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 :D no tak ale lol :D oczywiście że chodzi o bad sektory :wink: To wszystko przez ten temat forum - monitory :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...