Trendzik Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Mam takie pytanie, temperatury moich podzespołów kształtują się tak jak na fotografi w poniższym linku: Temperatury Tak się zastanawiam czy założyć z tyłu mojej budy jeszcze wentylator 120x120 który powietrze będzie wydmuchiwał z obudowy ?? Mam taki na chacie GlacialTech, w sumie jest dosyć dobry, wygrał pod względem ciszy na Mod-Planet ! Odkąd mam tą obudowe to i tak temperatury bardzo spadły, z karty graficznej aż o 15-16 stopni w Windowsie!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Jesli nie halasuje to wsadazaj, napewno polepszy obieg powietrza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 tepertaturki calkiem fajne ;) tylko jak wyglada w stresie tak jak napisal Radeksz jesli nie bedzie przeszkadzal halas to wsadzaj, napewno bedzie lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 właśnie robiłem Test 3D Mark 2003 i temperatura karty graficznej w stresie to 53 stopnie, a jak robiłem Super Pi to w stresie temperatura procesora wyniosila 43 stopnie. W 3D Mark-u wynik to ok. 9500 pkt czyli nie tak najgorzej, biorąc pod uwage że nic nie jest kręcone w moim kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktusser Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 niee no temperaturki zarąbiste ale tak jak mowili poprzednicy. Jak nie przeszkadza to montuj będzie jesczze lepiej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 kupiłem na allegro gumowe kołeczki żeby zamontować tego GlacialTech, możecie mi powiedziec jak się montuje wiatraki na tych kołeczkach ?? ... bo z przodu na tym co wciaga powietrze Y.S Tech 80x80 mam metalowe sruby, i chyba obudowa drga nieraz przez to. Jak wychdze z pokoju gdzie stoi komputer to slychac taki dźwięk jakby ktoś palcem jeździł po kieliszku dookołą tzn. po krawędzi kieliszka z wodą lub innym plynem ;) Jest to taki charakterystyczny dźwięk, co to może byc ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Poprostu jedna strone kołka wstawiasz w dziure w wentylu a pozostałą cześć pakujesz do dziury w budzie :D ja mam 120mm na froncie heh ładnie wieje :D a na tylnej sciance na razie siedzi 1 x 80mm Arctica - ale juz przymiezam sie do akasy amber 120 mm :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom0000 Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Jesli nie wchodze w 3D to najgoretszym komponentem w moim komputerze jest niebieski zalman na nf4. Dalem 12cm nexus z przodu obudowy a jego zasilanie podlaczylem pod zlacze od chipsetu. W biosie ustawilem, ze wiatrak ma sie wlaczyc , jak zmierzona temperatura na chipsecie przekroczy 45 stopni. W chwili obecnej chipset jest nadmuchiwany przez wiatrak procesora. Bez nadmuchu jednosekundowe dotkniecie go palcem powodowalo opazenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...