SLiDer84 Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Mam do napisania program w TP i nie potrafie sobie poradzic moze ktos by mogl mi pomoc. Ja na pascalu nie znam sie zbyt dobrze umie troche podstaw. Problem wyglada tak: Napisac program szukajacy lamiglowki "samotnik" polegajacej na usunieciu z planszy max liczby pionkow; usuniecie nastepuje po "przeskoczeniu" pionka innym pionkiem (tylko w pionie lub w poziomie). Maksymalna liczbe pionkow, jaka moze zostac na planszy podaje uzytkownik. ____*** ____*** __******* __***0*** __******* ____*** ____*** tak wyglada plansza 0 to puste miejsce a * to pionek Prosze pomozcie pozdrawiam!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
civi Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Wystarczy że stablicujesz sobie 31 ruchów prowadzących do wygranej (1 pion pozostały), i potem bedziesz wykonywał 31-tyle ile ma zostać pionków z nich.. chyba że potrzebny ci jakiś ogólniejszy algorytm... Może coś sie wymyśli. Doprecyzuj problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Contrast Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 (edytowane) Pascal -poprostu gotój Edytowane 2 Czerwca 2005 przez Contrast Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...