jata_man Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 (edytowane) mam takie 2 pamięci kingstona: 16M x 8-bit (4M x 8-bit x 4 Bank / 166MHz, 6.0ns, CL2.5 components) z tego chyba wynika ze mam: 2x256 DDR333, nie obsługują ECC. Płyta główna to Abit IS7-E - gdzie moge sprawdzić czy obsługuje pamięci z ECC, na stonie i w książeczce nic nie znalazłem? Te 2x256 jest uruchomione w Dual Channel - slot 1 i slot3 teraz chce dokupić coś takiego 2x512 DDR400, CL2.5 bez obsługi ECC i wcisnąc na slot2 i slot4. Czy oba komplety będą działały w Dual Channel? Czy oba komplety będą chodziły na swoich częstotliwościach czy nie (pownie będą chodziły na częstotliwościach tych 333)? Co to jest to ECC? (jeszcze poszukam na forum o tym, ale tak asekuracyjnie zapytam) juz znalazłem http://www.benchmark.pl/artykuly/bios_guid...res_setup2.html pozdrawiam w biosie tez nie znalazlem czegos związanego z ECC mam takie ustawienia dla tych 2x256 - by SPD CAS Latency Time - 2,5 ACT to Precharge Delay - 7 DRAM RAS# to CAS# Delay - 3 DRAM RAS# Precharge - 3 Tak zostawić czy coś zmieniać? Edytowane 1 Czerwca 2005 przez jata_man Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 w dualu powinny chodzic, napewno beda chodzic tak jak slabsze:) a taimingi czym nizsze tym leprze! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jata_man Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 dzieki a co bedzie bardziej wydajne: 512 400 cl3 czy moze 512 333 cl2.5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 zalerzy na jakich taimingach bedzie chodzic pamiec. bo samo cl2,5 i cl3 nic nie mowi za bardzo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...