boss Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Jestem w trakcie testowania nowo-zakupionej palarki Teaca 540E i stwierdzilem dosyc dziwne zachowanie przy tescie palenia. Otoz na Platinumkach 700MB 40x palenie osiaga co prawda wartosc maksymalna, ale pozniej czesto znow spada do wartosci 32x . Co ciekawe, na niektorych egzemplarzach (ta sama szpula) ciagnie 40x do samego konca, a na innych 'dlawi' sie juz wczesniej. Nieraz nawet zaczyna nie od 20x, tylko od 16x i grzeje ogolnie wolniej :( Nie wiem, czy przypadkiem moj egzeplarz nie jest uszkodzony, dlatego prosilbym o wypowiedz innych uzytkownikow tej nagrywarki, jesli mozecie, odpalcie prosze benchmark! Sprawa jest o tyle pilna, ze do srody moge bez niczego wymienic sobie sprzet, a potem moga mi juz rekalmacji nie uznac :( No a poza tym to jesli ktos ma jakies rady, jak dokladnie przetestowac ten palnik na wszystkie mozliwe sposoby zeby miec 100% pewnosc ze jest ok, to prosze o info! :D THX! Screeny z testow: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Jestem w trakcie testowania nowo-zakupionej palarki Teaca 540E i stwierdzilem dosyc dziwne zachowanie przy tescie palenia. Otoz na Platinumkach 700MB 40x palenie osiaga co prawda wartosc maksymalna, ale pozniej czesto znow spada do wartosci 32x . Co ciekawe, na niektorych egzemplarzach (ta sama szpula) ciagnie 40x do samego konca, a na innych 'dlawi' sie juz wczesniej. Nieraz nawet zaczyna nie od 20x, tylko od 16x i grzeje ogolnie wolniej :( Nie wiem, czy przypadkiem moj egzeplarz nie jest uszkodzony, dlatego prosilbym o wypowiedz innych uzytkownikow tej nagrywarki, jesli mozecie, odpalcie prosze benchmark! Sprawa jest o tyle pilna, ze do srody moge bez niczego wymienic sobie sprzet, a potem moga mi juz rekalmacji nie uznac :( No a poza tym to jesli ktos ma jakies rady, jak dokladnie przetestowac ten palnik na wszystkie mozliwe sposoby zeby miec 100% pewnosc ze jest ok, to prosze o info! :D THX! ] nie mam x40 ale x12 i umnie test ten wyglada cakliem inaczej tzn u mnie linia pnie powoli acz systematycznie w dol bez zadnych spadkow az do wartosci maxymalnej jaka posiada moja wypalara takze masz chyba cos nie tak ze sprzetem :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Platiniumy to są strasznie nierówne płyty (przed seriowe) - nawet z jednej szpuli mogą nagrywać się różnie - spróbuj czy ten sam efekt występuje na np. Verbatimach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Platiniumy to są strasznie nierówne płyty (przed seriowe) - nawet z jednej szpuli mogą nagrywać się różnie - spróbuj czy ten sam efekt występuje na np. Verbatimach. no pewnie tak, ale dobrze by bylo, jakby to ktos przetestowal... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 hmmm, dziewne, ze nie odpowiadacie - przeciez sporo osob na forum ma ten palnik, nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oven75 Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Ja też kupiłem tego Tica i na platinum oznaczonych multispeed bez problemu nagrywa z maksymalną prędkością a z kolei na oznaczonych jako 1 x - 40 x najwyższą prędkość jaką mogę osiągnąć to x 24 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Witam Sorry że się wcinam ale ja też zamieżam kupić tą nagrywarke. Możecie mi powiedzieć jak u niej jest z głośnością. Bo kupiłem kiedyś Yamahe 16x10x40 i jak używam jej jako cd-rom to wyglądam przez okno czy czasmi wojny nie ma bo cały dom mi się od jej dźwięku trzęsie. I nie chciał bym kupić znowu helikoptera. I jeszcze jedno. Wiecie coś może na temat Cd-romów teaca dokładnie o model 52x. Pytanie jest takie same: czy jest głośny? Za odpowiedzi z góry dzięki. Jeszcze raz przepraszam za to że się wciełem. Pozdrawiam Punek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Mam tego teca w540E i u mnie wykresik sunie płynnie do góry bez zadnych skoków ale testowałem na verbatimie :twisted: u ciebie wygląda to dosc niepokojąco chyba ze to wina płyki której uzywałes do testów pozdro spider Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Mam tego teca w540E i u mnie wykresik sunie płynnie do góry bez zadnych skoków ale testowałem na verbatimie :twisted: u ciebie wygląda to dosc niepokojąco chyba ze to wina płyki której uzywałes do testów pozdro spider Eh, na pewno nie przy nagrywaniu! przeciez z definicji musza byc schody, przeciez to Z-CLV!! chyba pomyliles z testem odczytu, ktory u mnie tez jest rosnaca funkcja liniowa. :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Witam Sorry że się wcinam ale ja też zamieżam kupić tą nagrywarke. Możecie mi powiedzieć jak u niej jest z głośnością. Bo kupiłem kiedyś Yamahe 16x10x40 i jak używam jej jako cd-rom to wyglądam przez okno czy czasmi wojny nie ma bo cały dom mi się od jej dźwięku trzęsie. I nie chciał bym kupić znowu helikoptera. I jeszcze jedno. Wiecie coś może na temat Cd-romów teaca dokładnie o model 52x. Pytanie jest takie same: czy jest głośny? Za odpowiedzi z góry dzięki. Jeszcze raz przepraszam za to że się wciełem. Pozdrawiam Punek ciezko mi sie wypowiadac na temat glosnosci, gdyz moj komp do cichych nie nalezy :/ ale powiem ci, ze tragicznie nie jest, poprostu 'swiszczy' i tyle... za to bardzo cicho chodzi uklad optyczny, takze nawet przy czestym skakaniu lasera praktycznie go nie slychac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...