Ellanel Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 (edytowane) Posiadam monitor Highscreen MS1773P i od jakiegoś czasu mam z nim poważny problem. Siedzę sobie na komputerze gdy nagle ni stąd ni z owąd monitor cpyka i robi sie ciemny ekran (tak samo jak cpyka gdy się zmienia rozdzielczość)i po sekundzie wraca do normalnej pracy. Po paru sekundach znów to samo i tak wkółko. Wyłaczyłem go zanim się zepsuje na dobre.Co zrobić z tym problemem? Miał już ktoś tak? Mam pewne podejrzenia. Otóż od około miesiąca zawsze jak włączam kompa pojawia się napis "Hardware Monitor found an error. Enter POWER MANAGMENT SETUP for details Press F1 to continue" (zawsze naciskałem F1. No to wchodze do biosu do tego działu a tam w tabelce z napisem "Monitor Fan" są wartości "jakieś liczby[Err]"<- co oznacza pewnie ten błąd. Biorę i zmieniam na "Ignore", save'uje Bios i ze zgrozą zauważam ze to cpykanie teraz się zdazą nawet przy ładowaniu kompa co 3 sekundy.Szybko wracam do biosu i zmieniam tak jak było(na ten "[Err]") Zauważyłem też, że jeśli ten problem zacznie wystepować wystarczy wyłączyć monitor powiedzmy na 10 minut i potem mam gdzies 15 minut spokoju po czym znowu sie to dzieje(im dłużej wyłączony, tym dłużej działa bez ww. problemu. Mam nadzieje, że ktoś mnie oświeci w tym temacie. Co zrobić? Czy jestem skazany na ciągłe wyłączanie monitora, żeby sobie posurfować? Jak pisałem ten post własnie znowu przydarzył mi się ten problem. P.S Może to być wina karty graficznej? Mam GeForce 2 MX 400 64 mb Edytowane 1 Czerwca 2005 przez Ellanel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 awaria zasilania najprawdopodobniej - jak najszybciej do serwisu. Któraś z części-najczęściej są to tranzystory sie szybko przegrzewa. jeżeli byłby to problem z biosem płyty to podłączenie monitora DO INNEGO KOMPA POWINNO ROZWIAĆ WĄTPLIWOŚCI... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...