nadmundo Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 (edytowane) Na tą grę czekałem od dawna bo uwielbiam takie klimaty. W końcu gra wyszła kilka dni temu na Xboxa, a jeszcze w czerwcu ma wyjść na PC. Co to jest Advent Rising ? Advent Rising to epicka gra akcji na podstawie trylogi science-fiction. Z tego co widziałem na filmikach, ta gra to takie dużo bardziej rozbudowane HALO. Będzie cała masa akcji, strzelanin, pościgów itd. Będzie oczywiście możliwość pojeżdzenia pojazdami, takimi jak w Halo. No i bohater ma mnóstwo ciekawych zdolności, w tym słynny "bullet-time". Zapowiada się naprawdę dobra i bajerancka gra akcji w klimatach science-fiction. Zresztą koniecznie zobaczcie filmik z tej gry, opadła mi szczena jak to zobaczyłem ! Advent Rising E3 2005 Movie Pojawiły się pierwsze recenzje tej gry w wersji na Xbox. Szczerze mówiąc jestem zszokowany bo Gamespot ocenił tą grę tylko na 5,7 Recenzent czepiał się głównie braku płynności animacji (niski fps). Nie należy jednak przejmować się ocenami na Gamespocie, wiele genialnych i uwielbianych gier dostało tam podobne oceny. Bardziej wiarygodny IGN.com ocenił AR na 7.8 Recenzent chwalił wszystkie elementy gry, twierdził też że gra jest za krótka (8 - 10 godzin). Przejrzałem fora o grach i tam gracze bardzo chwalą tą grę, więc jestem spokojny o wersję na PC. Pozostaje tylko czekać do końca czerwca. Czy ktoś jeszcze oprócz mnie ma chętkę na Advent Rising ? Ponad 200 screenów z gry Strona oficjalna A tutaj jest obszerna zapowiedź tej gry ze stronki "załoga G": Advent Rising to pierwsza część powstającej trylogii science-fiction. Za produkcję tej „hybrydy” TPP/FPP odpowiada nowopowstała firma GlyphX Games, a jej wydawcą za granicą będzie Majesco, która ma na swoim koncie głównie gry na konsole. „PCtowcy” pewno kojarzą Majesco dzięki przygodom seksownej wampirzycy BloodRayne. Niestety, polski wydawca nie jest jeszcze znany. Fabuła przedstawiona w Advent Rising tworzona jest przez Orsona Scotta Carda, pisarza science-fiction, znanego szczególnie za granicą. Akcja Advent Rising umieszczona będzie w odległej przyszłości, kiedy to podróże intergalaktyczne są tak powszechne, jak dzisiejsze tramwaje, a technika rozwinęła się na niespotykaną wcześniej skalę. W całej galaktyce panuje jedna, potężna rasa The Seekers (tłumacząc na język ojczysty - „Poszukiwacze”). Posiadają oni ogromną armię, zaplecze polityczne oraz setki planet, na których sprawują swe rządy. Jako jedna z nielicznych nacji, znają świetnie niemal wszystkie rasy zamieszkujące uniwersum. Stanowią potęgę na skalę wszechświata. Potęgę, obawiającą się tylko jednej rzeczy - pradawnej przepowiedni, która mówi, że pojawi się rasa zdolna przywrócić równowagę w galaktyce oraz obalić rządy tyrana. Rasa ta to Ludzie. The Seekers rozpoczynają poszukiwania na ogromną skalę, chcąc odnaleźć tajemniczą rasę oraz ją zniszczyć. Natrafiają na dziwną nację Aurelian, która posiada wiele zapisków dotyczących Ludzi oraz ich rodzimej planety Edumea. Nie trzeba chyba pisać, do czego może doprowadzić takie odkrycie. Gracz pokieruje losem Gideona Wyetha, który w dzieciństwie został siłą wcielony do Akademii Wojskowej. Dzięki swym niebagatelnym umiejętnościom oraz charyzmie dowódcy szybko awansował w szeregach armii i zyskał uznanie wśród rodaków. Nasze zadanie będzie troszkę prostsze niż konstrukcja fabuły. Musimy powstrzymać najazdy Obcych, a najlepiej doprowadzić do ich zupełnej przegranej, czyli obalenia całej potęgi The Seekers. Kawał roboty jak na jednego człowieka, prawda? Trzeba jednak zwrócić uwagę, że Gideon do mięczaków nie należy. Od samego początku rozgrywki będziemy mieli dostępny niemal cały arsenał przygotowany nam przez producentów, czyli 12 niebezpiecznych zabawek. Zaliczają się do niego wszelkiego rodzaju wyrzutnie rakiet, karabiny, pistolety, działa laserowe i inne futurystyczne bronie, często spotykane w powieściach science-fiction. Takie posunięcie może dziwić, ale tak naprawdę zostało bardzo dobrze przemyślane. Wymienione przeze mnie bronie to nic w porównaniu z umiejętnościami, jakie rozwiniemy w czasie rozgrywki. Są to tak zwane moce PSI: telekineza, tarcze ochronne, lewitacja, czy przyspieszenie. Zostaną one niezwykle urozmaicone i w sumie ma być ich aż 10. Weźmy na tapetę pierwszą ze specjalnych zdolności - telekinezę. Często spotykaliśmy ją w różnego rodzaju grach, w których można było przenieść jakiś przedmiot siłą umysłu. W Advent Rising zostanie ona jeszcze bardziej rozwinięta. Gideon będzie mógł unieść wszystkie przedmioty znajdujące się w danym pomieszczeniu i uczynić z nimi, co się mu żywnie podoba, włącznie z użyciem ich jako niezwykle skutecznej broni.Dodatkowo, moce PSI pozwolą nam wykonywać niespotykane akrobacje w powietrzu oraz używać wiele specjalnych ruchów, dzięki którym nasza przewaga wzrośnie kilkukrotnie. Każda z umiejętności PSI będzie miała pięć poziomów rozwoju. W Advent Rising spotkamy podobne rozwiązanie rozwoju naszej postaci, jak w World of Warcraft. Im częściej użyjemy konkretnej zdolności, tym szybciej będziemy w niej awansować oraz zdobywać kolejne poziomy. Oznacza to, że jeśli chcemy mieć świetną tarczę ochronną lub pragniemy skakać niezwykle wysoko, trzeba konkretne umiejętności jak najczęściej aktywować. Pomysł w WoW sprawdził się niezwykle dobrze i sądzę, że w przypadku Advent Rising będzie tak samo. Oprawa audiowizualna zapowiada się wyśmienicie - jestem naprawdę pod ogromnym wrażeniem. Nad grafiką wiele się rozwodził nie będę, gdyż wystarczy rzucić okiem na screeny lub oglądnąć jeden ze świetnych zwiastunów na oficjalnej stronie produktu. Dodam tylko, iż zostanie ona oparta na enginie Unreal: Warfare, a rozgrywka odbędzie się w trybie TPP z możliwością przełączenia go w FPP. Wiedzcie, że do pracy przy muzyce Advent Rising zatrudniono 70-osobową orkiestrę Los Angeles Union! Zapowiada się boska uczta dla naszych uszu. Co więcej, zostanie wydana specjalna płytka z soundtrackiem z gry. Nie wiem jak Wy, ale ja czekam z niecierpliwością na Advent Rising. Może nie dam sobie za to ręki uciąć, ale uważam, że będzie to jeden z wielkich hitów roku 2005. Edytowane 4 Czerwca 2005 przez nadmundo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 TEz mam ochote w to zagrac. Tylko tytul taki troche religijny :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 gra wyglada na super, i z małymi wymaganiami, tylko boje sie ze spie.... kierowanie postaci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 No,znow zaczyna sie robic powolny wysyp gier.Mam nadzieje,ze gra sie szybko nie znudzi i,ze bedzie mozliwy zapis gry w dowolnym momencie bo tego ostatnio brakuje w grach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Brak mozliwosci zapisu w dowolnym miejscu bardzo wydluza rozgrywke. Uwielbiam to. Nie wyobrazam sobie zapisywania gry co minute albo dwie. W racerach tez chcialbys zapisywanie co 10 sekund? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 A czy w takim splinter cellu albo tomb raiderze zapisujac gre w dowolnym miejscu psules sobie zabawe ?? A co do samochodowki to chcialbym by zapisywal sie stan po kazdym udanym wyscigu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 eee grał juz w to ktos ? interesuje mnie ta gra :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slimaczek Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 gra wyglada na super, i z małymi wymaganiami, tylko boje sie ze spie.... kierowanie postaci... 1480624[/snapback] Nom wygląda dosyć fajnie. A tych wymagań to nigdzie nie wypatrzyłem :unsure: Mógłby mi ktos powiedzieć gdzie sa podane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KZI Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Powinien być wybór, np na easy mamy nieograniczoną liczbę save, a na standard mamy już określoną liczbę, i to imo jest ok. Co powiesz na sytuację, kiedy grasz sobie "powoli", nagle telefon i musisz wyjść a tu kurde jeszcze 10 minut do save. hmm co zrobić ? Znów powtarzać to samo ? Ja często pykam do ostatniego momentu przed wyjściem i muszę mieć sejwa w dowolnym momencie, prócz tego kocham autosejwa i quicksejwa :) Jeżeli konczę gry dla zaliczenia, to to są bardzo przydatne funkcje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 giera calkiem fajna .. kojarzy mi sie ze starymi dobrymi arcadowymi nawalankami polaczonymi z nowa grafa ... ;] ogolnie najbardziej klimaten zblizona do skrzyżowania Halo z Pariah ;].. miło sie gra . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Mi z tej gry najbardziej podoba sie tytulowy utworek, ktory leci w menu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Mi z tej gry najbardziej podoba sie tytulowy utworek, ktory leci w menu ;] 1619559[/snapback] oo racja soudtrack z tej gry jest super Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 pierwsza gra w której sie oglada creditsy do konca i gra jeszcze dalej ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 (edytowane) pierwszy był Furry of the furries :> Edytowane 3 Września 2005 przez Myszaqu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 pozniej gta :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 pozniej gta :P 1631051[/snapback] gta jako tako sie nie konczy nigdy .. a tu ciagnie sie dalej fabuła normalnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 Dowiem sie cos od Was o tej grze czy ben ?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 (edytowane) mi się podoba - chociaż dopiero jestem na planecie :) .... Przyjemna sieczka :lol2: ... Normalnie MDK+Halo :lol: Edytowane 4 Września 2005 przez Myszaqu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 Dzis mialem okazje w to pograc i powiem,ze gra u mnie wypada kiepsko.Animacja postaci tragiczna - jakbym gral kukla.Napalilem sie na fajna epicka gre akcji a tym czasem z takowa nie ma wogole wspolnego.Gra zajmuje na HDD 5 gb z czego 4 zajmuja filmiki :P Troszq przegieli chlopaki.Do tego salaba jak na dzisiejsze czasy grafika.Jedynym mocnym punktem programu jest muzyka,ktora jednak nie ratuje calosci.W mojej skali naciagane 4/10.Nie polecam.Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 Dzis mialem okazje w to pograc i powiem,ze gra u mnie wypada kiepsko.Animacja postaci tragiczna - jakbym gral kukla.Napalilem sie na fajna epicka gre akcji a tym czasem z takowa nie ma wogole wspolnego.Gra zajmuje na HDD 5 gb z czego 4 zajmuja filmiki :P Troszq przegieli chlopaki.Do tego salaba jak na dzisiejsze czasy grafika.Jedynym mocnym punktem programu jest muzyka,ktora jednak nie ratuje calosci.W mojej skali naciagane 4/10.Nie polecam.Pozdro 1633123[/snapback] te twoje recki to se w .. wsadz :P nie kazdy lubi taki klimat i nie musisz .. gra jest spokojna lekka i "elomłodzieżowa" :oO ;] hyhy przelazlem i nie uwazam tego czasu za straconego .. P.s: nie wiem czy wieciie ale jak gracie to gra potoczy sie troszeczke inaczej jak uratujecie swoja laske a inaczej jak swojego bracholka ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 Powiem tak.Moze bym sie skusil na gre gdyby animacja nie byla tak zjechana i troszq lepsza graficzka,chodz zazwyczaj nie patrze tak na takie rzeczy bo wyzej cenie grywalnosc,jednak w tym tytule tak jakos nie za bardzo ja zauwazylem,ale masz racje,lepiej samemu sprawdzic bo mi moze sie nie podobac a innym moze sie podobac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 Qrde ślepy chyba już jestem - jaka zjechana animacja? - po prostu giera ma swój kreskówkowy styl łącznie ze sposobem poruszania się postaci :P Tak samo z grafiką - jest bardzo Halo-i-MDK-owata... Czy od strzelanko-zręcznościówki wymaga się teraz fotorealistycznej grafy i hiperrealizmu w odwzorowaniu fizyki? Ta gra jest ciągnięta przez fajną fabułę, muzę i wartką akcję (aż za szybko) - krótka, łatwa i przyjemna :] Czuć powiew odschoolu... Szkoda że został mi ostatni level do przejścia tylko :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Witam mam pytanie jak zlikwidować w grze panorame?? bo nie mam przystsowanego do tego monitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 mam pytanko jak sie używa zdolności lift bo coś mi nie wychodzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 mam pytanko jak sie używa zdolności lift bo coś mi nie wychodzi :) 1643019[/snapback] musisz przybindowac sobe lift na prawy albo lewy przycisk (3 na klawie i potem wybierasz na ktory przycisk wciskajac go) wheel up i wheel down to namierzanie przeciwników jak namieszysz to wciskasz i przytrzymujesz przycisk lift i juz .. ;] jak go napakujesz mocniej to dostaniesz multilift ... wtedy wciskasz 1 albo 2 w zaleznosci czy na lewy czy prawy przycisk myszy zbindowales wtedy lift zmienia kolor na czarny i po podniesieniu jednego podnosi jeszcze kolesi w jego otoczeniu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 dzieki :) chaos i mam następne pytanko jak go rozwalić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Uciekaj dopóki nie będzie chciał rzucić w Ciebie kamieniem - wsyatarczy go złapać w momencie rzutu liftem i spuścić na łeb :) - ciężko się wybiera cel, waro wcześniej porozwalać kamienie leżące dookoła. 3 rundy i kaplica ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 (edytowane) Uciekaj dopóki nie będzie chciał rzucić w Ciebie kamieniem - wsyatarczy go złapać w momencie rzutu liftem i spuścić na łeb :) - ciężko się wybiera cel, waro wcześniej porozwalać kamienie leżące dookoła. 3 rundy i kaplica ... 1643443[/snapback] ee wystarczy jak chce rzucic podejsc z naladownamy SURGE i puscic :) sam se na glowe spusci kamota ;] .. a potem podejsc i nasuwac w tego robocika co mu na lbie siedzi .. (to metalowe takie co wlazlo na niego w cut scence) Edytowane 11 Września 2005 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 a tego pana jak rozwalić łapie kamienie rzucam ale nie trafiam nigdy :( wtf może zupełnie co innego trzeba robić ps. widziałem że braciak żyje i będzie zły ;) może i dziewczyna jakoś tam ocalała jeszcze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Dobrze robisz. 3 razy łapiesz i odrzucasz - za trzecim dostaje w łeb .. powtórzyć 3 razy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...