seler Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Wiem, że już sporo było o tym wątków, dużo przejrzałem, ale jako że ceny i jakość monitorów LCD zmieniają się w niesamowitym tępie, a właśnie stoję przed wyborem monitora, postanowiłem zapytać Was o zdanie. Moje fundusze opiewają na ok. 1,5k i chiałbym kupić dobrą 17'' LCD. Przeznaczenie - zajmuję się głównie projektowaniem grafiki 2d, 3d, ale zależy mi, żeby monitor był też dobry do gier i filmów etc. Zastanawiam się też nad 19'' i wtedy ew. trochę mógłbym dołożyć, ale boję się, że jest trochę 'za duży'. Niestety mam kiepskie pojęcie o parametrach LCD, więc jeśli możecie, powiedzcie na co zwracać szczególną uwagę. Z tego, co mi wpadło ostatnio w oko: 17" LG Flatron L1730P 17" iiyama ProLite E435S-B 17" iiyama ProLite H430-B ew. z 19'' 19" Samsung SyncMaster 913N 19" Belinea 101902 Obecnie używam NEC'a CRT i jestem zadowolony, ale chiałbym trochę zadbać o oczy, bo dużo czasu spędzam przed monitorem. Nie orientuję się w ofercie NEC'a w LCD, więc jeśli możecie, polećcie mi coś z tej marki (mając na względzie powyższe modele:) Z góry dziękuję za wszelkie informacje. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Mi się podoba ta belinea, ale jak chcesz go uzywać do grafiki przydałby się monitor z cyfrowym złączem... np taki http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13285 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskan Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 @Grzybek92 ma rację, ważne by miał złącze cyfrowe. Niektórzy użytkownicy widzą wyraźnie poprawę, a więc musi mieć złącze DVI. Ważny jest czas reakcji-sprawa bardzo ważna jesli chodzi o gry oczywiście, no i kontrast. Czy producent danego monitora daje gwarę na zdechlaki (padnięte piksele i subpiksele) i na jaki czas. Może ci się przydać też pivot. Może rozważ tego LG o którym topik jest tutaj i ten monitorek Oczywiście temat wyczerpałem w 0,01%. Chyba zaraz dostaniesz zje[ciach]kę o moderatora bo... NIIE ten dział :mellow: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seler Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 oj, przepraszam :/ W takim razie proszę o przeniesienie do stosownego działu. Było napisane w opise forum "co kupić" i tym się zasugerowałem. Dzięki za wskazówki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...