chetoos22 Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Witam!!Mam nastepujacy problem mam nadzieje że nikt mnie nie zjedzie i pomoże.Mam internet radiowy(128kb/s) i chciałbym zrobić sobie w domu LAN.Kupiłem karte sieciową i włożyłem do jednego kompa bo w drugim jest na płytcie głównej.Daje konfiguracje i nawet te kompy sie nie widzą.Poprostu nic sie nie dzieje.Próbowałem wszystkich mozliwych konfiguracji.Na dwóch tych kompach mam XP.BŁAGAM O POMOC!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralph03 Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Naucz sie pisac poprawnie tematy. Po drugie awaria jest wtedy, gdy dzialalo i nie dziala. Sprawdz kabel, u kogos kto ma siec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cooli Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 (edytowane) po pierwsze wyłącz ogniomurki po drugie odpal Kreatora Konfiguracji Sieci na obu kompach i czytaj co on Ci pisze.. tam jest wszytsko po polsku i jasno napisane ;) a po trzecie to zobacz czy wogóle masz włączoną w Biosie tą karte zintegrowaną ;) UPD i tak jak kolega wcześniej jush napisał powinieneś miec kabelek typu Cross-over ;) Edytowane 5 Czerwca 2005 przez Cooli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chetoos22 Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 mam taki kabel.A co do tematu to WYBACZ ale nie widziałem że ma on takie znaczenie!!!! <_< próbowałem wszyskich możliwych konfiguracji w Kreatorze.No cóż chyba nic z tego nie bedzie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elKuba Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Włączyłeś może "Udostępnianie połączenia sieciowego" na komputerze, gdzie już masz internet? Jesli tak, to na tej dodatkowej karcie we własciwościach protokołu TCP/IP wpisz sobie numer IP (np: 10.100.100.1) oraz maskę podsieci (np: 255.255.255.0). Na drugim komputerze (na tym któremu będzie udostępniany internet) we własciwościach protokołu TCP/IP wpisz numer IP (np: 10.100.100.2), maskę (255.255.255.0) oraz bramkę domyślną (w naszym przypadku to 10.100.100.1 - adres IP komputera - a właściwie karty sieciowej - przez który jest dostarczany internet). Serwery DNS wpisz takie same jakie masz od swojego ISP. Jesli nie wiesz jakie są, to wpisz w oknie "dos-a" polecenie "ipconfig /all". Tam znajdziesz adresy serwerów DNS. Ps: Udostępniamy połączenie sieciowe, które ma dostęp do internetu (w Twoim przypadku będzie to karta radiowa, lub karta połaczona z AP). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chetoos22 Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Witka Panowie!!Dzięki za dokładny opis ale niestety jest on jeszcze nie zbyt dokładny :D wcześnej pisałem że wogóle nic nie działa jednak teraz doszedłem do tego że kompy sie widzą i moge sobie różne rzeczy przegraywać jednak na tym grugim kompie dalej nie m nic.Jeżeli ktoś może to niech jeszcze raz napisze jak do durnia co trza zrobić>bede wdzięczny za każda podpowiedz.PZDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...