Mociak Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Mam Windowsa ME oraz Windowsa XP na dysku C: (szmata, 6Gb :/) i Win XP na D: (50Gb z 80 (partycja)). Jak odłączam dysk (szmatę) to nie ma pliku 'ntldr' i stoi. Skopiowałem z płyty ntldr na C:\ to się resetował :lol: . Jest w Panelu Sterowania takie coś: W 'Uruchamianie i odzyskiwanie' mam te 3 opcje co w oknie z wyborem systemu, a mianowicie: Windows XP Professional (ten właściwy) i takie coś (edytuj): [boot loader]timeout=30default=multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS[operating systems]multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetectmulti(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetectC:\="Microsoft Windows" W drugim jest to samo :blink: Ale nie w tym rzecz. Nie zrobię formata itp. bo nie mam CD (napędu). Jak to pozmieniać (czy inne pliki na dysku) żeby startowało po odłączeniu aktualnego 'C' ? Z góry dziękuję :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Mam Windowsa ME oraz Windowsa XP na dysku C: (szmata, 6Gb :/) i Win XP na D: (50Gb z 80 (partycja)). Jak odłączam dysk (szmatę) to nie ma pliku 'ntldr' i stoi. Skopiowałem z płyty ntldr na C:\ to się resetował :lol: . Jest w Panelu Sterowania takie coś: W 'Uruchamianie i odzyskiwanie' mam te 3 opcje co w oknie z wyborem systemu, a mianowicie: Windows XP Professional (ten właściwy) i takie coś (edytuj): [boot loader]timeout=30default=multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS[operating systems]multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetectmulti(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetectC:\="Microsoft Windows" W drugim jest to samo :blink: Ale nie w tym rzecz. Nie zrobię formata itp. bo nie mam CD (napędu). Jak to pozmieniać (czy inne pliki na dysku) żeby startowało po odłączeniu aktualnego 'C' ? Z góry dziękuję :rolleyes: 1482727[/snapback] Bez jakiegos napedu to sie nie obejdzie... floop albo CD. Z lini komend wydajesz polecenie fixmbr A jak bedzie uparty to podmieniasz plik boot.ini na plik od kolegi :) i to tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Pożyczyłem od kolegi CD :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...