HELLBOY Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Aby zmienić nazwę wielu plikom na raz (np. zdjęciom) i dodać przed nazwy np. numery trzeba posiadać specjalną aplikację. Może to być np. NameChanger. Około dwa lata temu jak miałem XP jakoś to robiłem z poziomu windowsa. Zaznaczałem pliki i jakoś zmieniałem ich nazwy. Było nawet menu z opcjami jak: czy dodać cyfry przed nazwę, od której cyfry zacząć i tak dalej. Potem zainstalowałem 98 i po dwóch latach wróciłem do XP i nie pamiętam jak to robiłem. Jak tego dokonałem? Ktoś zna odpowiedź? Ktoś tak robi? Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskan Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Chyba jedyna metoda to taka: zaznaczasz np 10 plików, prawoklik, zmień nazwę, wpisujesz np. "gupia szkoła". Tyle, że w ten sposób masz 10 plików o nzawie "gupia szkoła" z dodanymi kolejnymi nr od 1 do 10. Pewnie nie o to Ci chodzi, jednak XP raczej nie ma innej opcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Total Commander powinien pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HELLBOY Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Z jednej strony to, co pamiętam to było coś więcej niż zwykła zmiana nazwy, ale możliwe, że coś było zainstalowane i zespolone z powłoką windowsa. Zabij nie pamiętam. Total Commander i narzędzie wielokrotnej zmiany to faktycznie dobre rozwiązanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...