Bart469b Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Witam. Wczoraj zakupiłem na giełdzie używany monitor Sony 17'', płaski z 2000r. za naprawdę niewielkie pieniądze, jednak ma on wadę, a mianowicie tak przy włączonym monitorze, jak i wył. widoczne są niewielkie ślady jakby "drugiego" pulitu, po prostu widać jakieś ikonki, które są "na stałe". Słyszałem, że to popularny problem w monitorach crt, jeśli zostawi się takowy na dłuższy okres bez używania wygaszacza ekranu, ale tak naprawdę to nie mam pojęcia dokładnie o co chodzi. Czy taki monitor z taką wadą pociągnie jeszcze trochę, czy może wada którą on posiada wpływa na żywotność monitorka i znów za niedługi czas będę musiał się liczyć z kupnem czegoś nowego... Soniak z 2000r. wydawał mi się jak MERCEDES, ale ciekawy jestem jak to naprawdę jest... PS> Jeśli ktoś ma podobny monitor to proszę o opinię na jego temat (tzn. to jest klasa "biurowych" czy może jakichś bardziej profesjonalnych urządzeń???). Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...