Skocz do zawartości
Gość SowaBezOka

Upgrade Platformy Amd

Rekomendowane odpowiedzi

Gość SowaBezOka

mam Semprona 2300 na Solteku 75FRN2-L

Mam zamiar kupić takie oto podzespoły:

Karta graficzna: GeForce 6600GT Gigabyte GV-N66T128D 128MB TV/DVI BOX (AGP)

Pamięci: DDR 2x 512MB Dual PC-400 TwinMos CL 2.5

Dysk twardy: Hitachi DeskStar 7K250 (HDS722516VLSA80 ) 160 GB SATA

Zasilacz: Chieftec (ATX-410-212) 410W

Monitor: 17" Philips 170B5CS

Obudowa: Logic Q5 biała L350

Dobre dobralem podzespoly?

oplaca sie zostawiac proca i plyte glowna?

czy cos calkiem innego polecacie do ~3200 zł?

Tylko, że w komputroniku jest możliwość kupowania na raty i to mnie interesuje najbardziej... Dlatego prosilbym, o oferty z komputronika... Moze uwazacie, ze taki interes jaknajbardziej nie jest opłacalny i lepiej kupić owe podzespoły w zwykłym sklepie ?

Edytowane przez SowaBezOka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Soltek to bardzo fajna płyta, jedna z lepszych jakie miałem przyjemność posiadać. Zostaw go sobie. Będziesz musiał dokupić sobie kontroler Sata (na Allegro ok. 55 zł) bo 75FRN2-L nie posiada Sata, a dysk wybrałeś sobie Sata.

Co do reszty komponentów nie mam żadnych zastrzeżeń, może tylko poza LCD co do którego się nie wypowiadam, ponieważ nie miałem z nim styczności.

Tak w ogóle to Komputronik to nie jest najtańszy ze sklepów w sieci.

Raty teraz ma praktycznie każdy szanujący sie sklep internetowy.

PS. Tego semprona będzie dobrze troszkę pogonić, aby nadążał za grafą. Ten Soltek idealnie się do tego nadaje :wink:

Edytowane przez DeTe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość SowaBezOka

Semp aktualnie chodzi na 1950 MHz, i pamieci wiecej rady nie daja... a asynchronicznie nie chce bo pamieci wtedy za malo MHz maja :) (205 MHz w zupelnosci wystarczy, a asynchronicznie byloby 172 MHz dla pamieci, a dla procka 220 MHz no to chyba by sie nie oplacalo). Moze z nowymi pamieciami i zasilaczem, bede mogl bez przeszkod miec 220 MHz synchro (i moze wiecej jesli da rade)...

Edytowane przez SowaBezOka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie dobrze wykombinowales jak poczynisz takie zakupy to odczujesz najwieksza roznice w grach...bo chyba z mysla glownie o grach planujesz rozbudowe :roll: jak juz pisal kolega wyzej bedziesz musial dokupic kontroler s-ata albo kupis dysk na p-ata...osobiscie bralbym kontroler :wink: Co do monitora sie nie wypowiem bo nie siedze w temacie. Zasilka z plyta wyniosla Cie ok.500zl za ta cene masz wypasiona bude wiec przemysl ten wybor :wink: pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi