Skocz do zawartości
Duronio

Jaka drukarka do 500 zyli?

Rekomendowane odpowiedzi

Co mozecie poleciś chodzi przede wszystkim o koszty eksploatacji second: jakość wydruku, hałas. Predkość prawie bez znaczenia.

Zastanawiałem sie nad HP 3420, Epsonem C62 i Canonem i320.

Co sądzicie o materiałach uzupełniających, i jakie polecacie do Epsonów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup hp940 i będziesz z niej naprawde bardzo zadowlony! tania w ekpoatacji. Tusz czarny mozna napelnaic (zestaw na 2 razy 30zł) i starcza naprawde na dlugo. Poza tym mozesz kupic zamiennik tanszy od oryginalnego i masz w srodku 2 razy wiecej tuszu :) A kolorowy jest duzy a jak ci sie skonczy to kupujesz wielokropka 42ml (a nie 19ml jak w hp) a jakosc foto taka sama :D

Dzisiaj w M1 widzialem ją za 499zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiałem się raczej nad 3420- ok. 100 pln taniej...

zainteresowała mnie też inna rzecz, mianowicie:

HP (3820 i 3420) obslugują papier o gramaturze do 90, Epson(C62) do 255, więc na HP raczej mogę zapomnieć o drukowaniu czegoś sztywniejszego :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Epson pożeracz tuszu

Canon no dość dobry 

A hp jakość i cisza polecam HP

a czego Ty używasz?

piszesz, że Epson pożera tusz- nowe serie też?

jednak boję się :wink: Epsonów bo w starszych często głowice się rypały, jak jest w nowych?- może jest jakiś użytkownik c60 lub c62?

hp jakość i cisza

- może te nowe tak, ale kuzynka ma 845 i jak drukuje to biurko się trrzęsie- raz prawie głośnik spadł :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

polecam HP 3420 - cena to 360 PLN, tusze 10ml ale i tak starczają na dłuugo, photoRet III itp 600x600 w texcie, 2400x1200 na papierze photo premium oczywiscie hp;)

ogolnie szybka i niezawodna drukara USB.

polecam

ewentualnie hp 930 - troche starszy model ale rowniez photoret3, szybsza, tusze 20ml, i jako chyba jedyna hp jest komaktowa tzn. zwija sie jej podajnik do gory i np. nie przeszkadza na waskim biurku. uzywam jej prawie 2 lata i jestem na maxa zadowolony - parametry lepsze niz 3420, bo ma 1200x1200 a w fotograficznym 2400x1200 - szybka i do tego LPT/USB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...