maydayone Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Cześć mój config to: AMD Barton 3000+ chłodzony wiatrakiem spire 2300rpm Asus A7N8X-E Deluxe 2X 256MB Kingston Samsung 160GB SATA Huntkey XP 300W GF 2MX200 32MB Probem polea na tym że mam cały czas na wentylatorze procesora na gnieździe cpu ok 2000-2100rpm a na każdym innym gnieździe mam 2400rpm. Na początku myślałem że to QFan nie działa lub działa niepoprawnie działa ale to bez różnicy czy QFan jest włączony czy nie cały czas ma tyle samo rpm. Wada płyty też raczej odpada bo miałem ją ostatnio wymienioną na nową i jest to samo co na starej. Słyszałem że ta płyta bardzo obciążna linie napięcia(nie pamietam już którą:/) może to to jest przyczyną. Zasilacz ma tylko 300W ale jest wydaje mi się dobrej firmy. Konfig nie jest chyba aż tak strasznie wymagający co do prądu(nic nie jest kręcone).Napięcia nie mam za bardzo jak zminić -brak miernika. Jak macie jakieś pomysły to bardzo prosze o odpowiedz.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Podaj nazwę firmy zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchBinIdiot Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Huntkey XP 300W 1489242[/snapback] Podaj nazwę firmy zasilacza. 1489267[/snapback] O_O HunKey to HuntKey, nic więcej się nie dowiesz. To nie wina zasilacza, wszystkie gniazdka wiatraków są zasilane z tego samego napięcia. Już prędzej jakiś błąd odczytu, albo fabrycznie innaczej ustawiona regulacja napięcia dla CPU_FAN niż dla pozostałych. Nie pamiętam czy wszystkie A7N8X tak mają, nie zwracam na to uwagi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...