Czarek_p Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Witam mam taki problem z otwarciem plikow programu 3dsmax przygotowanych przez redaktorów KS Eksperta. Chodzi mi o pliki projektu samochodu 3D ktore zamiscili w numerach 12 oraz 13. Gdy otwieram plik samochod.max pokazuje sie komunikat o bledzie. W nagłówku pisze :File opne error" a w treści obok krzyzyka " Unknown class, no stand-in: SuperID = 0x9012, ClassID = (0x4B4B1005,0x0) jest tylko Ok wiec klikam. I tak pokazuje sie kolejny, ktory mowi mi o brakujących plikach dll. Przynajmiej tak pisze w nagłowku: Missing Dlls, a pod spodem lista brakujących plików. Po kliknięcie na każdy z nich a są cztery pokazuje sie pod spodem ich opis. są to pliki( wielkość liter jest identyczna): mrMaterialAttribs.gup, ctrl.dlc ( tylko ten plik jest na dysku) AcadBlocks.dlu oraz InstanceMgr.dlu". Oprócz tego jednego nie ma zadnego innego nigdzie, nawet na plycie instalacyjnej 3DSMAX'a. Jest Cancel i OK. Klikam Ok i kolejny juz ostatni komunikat. File Open Failed: C:\sciezka_do_pliku\samochod.max. Plik się nie otwiera. Co mam robić? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spOOk Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Jaka jest wersja twojego 3d maxa ? A w jakiej wersji tworzyli te projekty ? Starsze wersje maksa nie otwierają plików stworzonych w nowszych wersjach maxa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarek_p Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Program mam 5.1 a jak sie spodziewam pliki tez sa w wersji 5.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spOOk Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 Proponuje zainstalować maxa 6 lub 7 powinno pomóc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarek_p Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 Proste. Kupie sobie obie za łączna kwotę 50K PLn. A jest jakies inne rozwiązanie. Konwerter albo cóś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lori129 Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 W Ekspercie pliki projektów 3dsmax są tworzone w wersji 7, a w starszych numerach 6, także w 5.1 se nie pooglądasz, a programów do konwersji jeszcze nie ma(prznajmniej ja nie słyszałem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Hym a może w innym programie otworzyć maxon cinema, poszukaj innych programów do grafiki 3 d (auto cad nawet czyta 3 maxa), może uda Ci się tak dokonać konwersji ?? pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...