Skocz do zawartości
boski-cezar

ftp-jak to sie robi?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem mam internet od niedawna (bo kompa mam już jakieś 9 lat) i nigdy nie interesowałem sie siecią .Aż do teraz moje problemy zaczeły sie od nowa niech ktoś mi poda np:strone gdzie jest opis oprogramowania do łączenia sie poprzez ftp i jak to sie robi?

Tylko prosze sie nie śmiać niektórzy mają takie problemy. 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. odpalasz Wincmd

2. nad dwama oknami masz takie male konki tam klikasz na FTP

3. otwiera ci sie nowe okienko klikasz na nowe polaczenie

4. i uzupelniasz

Sesja - tak jak sie nazywa strona jest to obojetne

Host - tu wpisujesz nazwe hosta na przyklad ftp.republika.pl

Uzytkownik - inaczej login wpisujesz nazwo uzytkownika ;)

Haslo - twoje haslo

5. klikasz ok

6. a pozniej dajesz polacz i jestes na serwerze

Jak bys czegos nie zrozumial to pisz :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

flashget nadaje sie raczej do sciagania juz konkretnych rzeczy. Fo buszowania po katalogach ftp itd. polecam raczej wymienionego wczesniej Windows Commandera ups..teraz juz Total Commander :) Przez www rowniez mozna korzystac z ftp ale nie kazdy lubi (ja srednio)...jak uzywac jest wyzej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi ci o połączenie się z adresem typu "ftp://cośtam" i ściąganie/przegrywanie z niego danych. Jeżeli tak, to Internet Explorer to potrafi.

A jak FTP jest na użytkopwnika i hasło to co wtedy ??

to: login:haslo@host

Big Thx Phil - to rzeczywiście działa, a już myślałem, że nie da się wejść z poziomu WWW na FTP z loginem i hasłem :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytałem wasze wypowiedzi i mam pytanka

Kamerek polecasz flashgeta ale nie podajesz czy jest on po Polsku i jak nim sie posługiwać

Tom.O prosze o rozwinięcie swojej wypowiedzi wraz pomocnym Philem i wytłumaczenie mi tej sprawy z loginem i hasłem

Po prostu piszesz w przeglądarce : ftp://login:hasło@adresIP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytałem wasze wypowiedzi i mam pytanka

Kamerek polecasz flashgeta ale nie podajesz czy jest on po Polsku i jak nim sie posługiwać

Tom.O prosze o rozwinięcie swojej wypowiedzi wraz pomocnym Philem i wytłumaczenie mi tej sprawy z loginem i hasłem

FlashGet jest po Polsku, wchodzisz do zakładki view dalej language i wybierasz polish

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi