Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

No wiesz co, strona pełna różności, a ty polecasz stereotyp!

Ja polecam oczyswiście Sfitecha MCX462, a jeżeli słabo u Ciebie z kasą to Alpha PAL 845 (TAŃSZY od Volcano 7+ i LEPSZY!).

Możesz kupić dowolny dobry Cooler Thermaltake: Dragon Orb III, Volcano 6Cu+, Volcano 9, oraz np: CooleMastera HCC-001, albo np: Vanteca czy Thermosonic, ale moje dwie pierwsze propozycje na pewno będą górowały w wydajnością. Jedyne co może odstraszać to wymiary i przymus posiadania 4 otworów wokół socketa na płycie głównej (są na większości płyt)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież napisałem, że w wydajności!

Niestety, jak sie chce wydajne AC to nie ma bata, musi być głośne. W końcu Volcano 7+ puszczony na High też do cichych nie należy, a tam, odstaje i od średnio głośnych!

Dobrego Coolera na AC nie powinno się kupować po to by spowalniać obroty wiatraka, zresztą, jak komuś zależy to może kupić sobie za 16zł kontroler obrotów od Zalmana i prosze.

Swiftecha można kupić bez wiatraka, i zamontować najtńszy 80x80 jak komuś to pasuje.

Jednak wydajnościowo na pewno będą lepsze od Volcano 7+ na HIGH a co dopiero na MEDIUM czy LOW!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec powiadacie ze Swiftech MCX462, a juz mialem brac Volcano 7+, no ale liczy sie wydajnosc, do tego kupie jeszcze copper shima i krecimy :twisted: :twisted: :twisted: ... Nadal czekam na propozycje innych forumowiczow ... Dodam jeszcze ze jakby bylo za glosno to posiadam kontroler obrotow od Zalmana ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy Swiftech nie jest znanym producentem bardzo długo najwydajniejszych coolerów? Owszem, jest również jednym z najdroższych, ale za jakość i moc się płaci!

Alpha 845 to również bardzo wydajny cooler i jest tańszy, ale jak gotówka sie nie liczy to Swiftech jest wśród tamtejszych na pierwszym miejscu.

Tylko upewnij się, ze Twoja płyta ma te otwory, bo tak jak i Aplhę nie wyposażono go w zapinki, a 4 sruby do przykręcenia na około socketa.

Copper Shim to obowiązkowy zakup, gdyz raiator z wiatrakiem ważą spokojnie 750 gr. Mój dragon Orb waży 650 i jest dosyć ciężki, gdyby nie CS pewnie już dawno bym ukruszył proca :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zostal Mi cooper shim po moim Athlonie 1200 ktory niedawno temu sie spalil ale na XP mi nie pasuje  :evil:  :evil:  :evil:  ...

Prosta sprawa pilnik iglak w dlon i wyszlifuj go na wzor Coppershima XP. Ja tak wlasnie zrobilem i jest super

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...