FenX Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Witam.Wiem ,ze będą komentarze ,ze bylo itp.ale jakos nic mi nie pasuje do mojego problemu[a moze tak mi sie zdaje tylko..]. Mam sieć osiedlową z ip wewnetrznym i chcę to łącze podzielic na 2 kompy w domu za pomocą Klient-Server. USTAWIENIA MOJEGO POŁĄCZENIA Z INTERNETEM Mam połączone 2 kompy kablem krosowanym[czy couś takiego:p] ,ale nie wiem jak to cholerstwo skonfigurować ,żeby mieć neta na tym 2 :].Prosze pomóżcie mi :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cooli Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 w pierwszym kompie (w tym co ma neta) dla POŁĄCZENIA z drugim kompem wpisz IP 192.168.4.5 i maske podsieci 255.255.255.0 w drugim kompie dla tego połączenia sieciowego wpisz IP 192.168.4.6, maske 255.255.255.0, brame domyślną 192.168.4.5, DNS te same co masz pokazane na rysunku powyżej w pierwszym kompie musisz jeszcze zachaczyć pole Udostępnij to połączenie sieciowe (albo jakoś tak) we właściwościach twojego połączenia z internetem i powinno działać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FenX Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 jak zwykle nic nie jest tak proste sa 2 problemy :P 1.Klient pinguje IP servera ,ale server nie pinguje ip klienta 2.Przy probie udostepnienia internetu klientowi wyskakuje cos takiego .POMOCY !! ;(;(;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cooli Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 wyłącz zapory systemu windows i wszystkie firewalle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FenX Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 dalo mi to tyle ze server pinguje klienta.. nadal mam ten blad ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cooli Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 a w którym połączeniu lokalnym zaznaczasz to udostępnianie?? w tym z internetem czy w tym do drugiego kompa ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...