Gość Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Jak zmusić do działania funkcję w biosie 'wyłączanie kompa po przekroczeniu określonej temperatury'. Sprawdzałem na moim Shuttle i ECS ale komp się nie wyłącza, a ECS zrobił zwis. Mam trochę stracha bo qmpel zostawiał kompa włączonego i gdzieś sobie polazł, a tu cooler się zaciął i płyta główna z duron swajczona. Chciałbym uniknąć takich wypadków. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Aa ECS-ie to moze byc roznie. A układ wylaczania przy przekroczeniu temp. jest tak zaprojektowany ze powinien wylaczyc kompa nawet gdy system zwisnie. Poprostu odlaczanie zasilania przy danej temp. tu soft nie powinien miec nic do gadania. Chyba ze plyty ECS sa tak zajebiscie zrobione. Bo koncepcja jest wlasnie taka: WYLACZENIE KOMPA CHOCBY SIE WALILO I PALILO I PRODUCENCI TAK PROJEKTUJA UKLAD ZABEZPIECZEN ALE DLACZEGO NIE DZIALA , ZADAJ TO PYTANIE LUDZIOM Z ECS-A Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Wszystko fajnie ale qmpel miał MSI na KT133A i poszło z dymem. Więc problem jest. Ja na Shuttle'u odłączyłem wentyl i czekałem aż się sam wyłączy. Wyłączenie ustawiłem na 60 stopniach, a komp doszedł do temp 68 i temeratura dalej rosła... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BILL_BLANT Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Jak zmusić do działania funkcję w biosie 'wyłączanie kompa po przekroczeniu określonej temperatury'. Sprawdzałem na moim Shuttle i ECS ale komp się nie wyłącza, a ECS zrobił zwis. Mam trochę stracha bo qmpel zostawiał kompa włączonego i gdzieś sobie polazł, a tu cooler się zaciął i płyta główna z duron swajczona. Chciałbym uniknąć takich wypadków. Dziwne muj szhuttle się wyłącza ?!?!?!?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red46 Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 A jest jakaś płyta so się wyłącza w 100%? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 A jest jakaś płyta so się wyłącza w 100%? Jezeli producenci plyt trzymali by sie specyfikacji AMD czy INTEL-a to kazda by sie wylaczala , bo to poprostu odciecie zasilacza DOSLOWNIE JAK PRZEKAZNIK a ze specyfikacje a rzeczywistosc rozchodza sie gdzies po drodze to juz inna sprawa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...