Skocz do zawartości
lgolebio

Openoffice I Problemy Z Formatowaniem...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zainstalowałem sobie ostatnio openoffice'a i napotkałem na drobną niedogogdność podczas pisania sprawozdania. Otóż problem polega na tym, iż mam dokument 3 stronicowy i na pierwszej stronie chciałbym mieć tekst w dwóch kolumnach a na pozostałych bez zmian. Gdy Wybieram Format / kolumny.../ i tam w opcjach zaznaczam aby utworzył dwie kolumny to owszem robi "swoje" ale nie tak jakbym tego chciał. Zmiana jest wprowadzana do wszsytkich stron, ale ja chcę aby tylko pierwsza uległa zmianie. Jak to zmienić, openffice'a mam dopiero od miesiąca i nie potrafię sobie poradzić z tym problemem. Co należy zrobić?? :mur: Próbowałem wszystkiego.... :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jestem w domu, z tego co się zorientowałem prawdopodobnie trafiłem na wersję testową :D jednej z edycji i zawierała błędy. Nie było możliwości zmiany zakresu bądź nie działał on prawdiłowo. Dla przykładu na stronie http://www.ux.pl/openoffice/ wersja 1.9.108 zawiera błędy i jest niedopracowana. Serdecznie dziękuję bez pomocy sam bym na to nie wpadł. Teraz chodzi jak powinno i co najważniejsze za darmo..... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak to fakt długo się uruchamiało, jednak czasami bez powodu zamiast polskiej czcionki uruchamiały się pewne opcje....teraz już to się nie dzieje. Możliwe, że problem nie tkwił w programie a w pliku instalacyjnym. Ale to i tak mało istotne, a co do intuicyjności uważam, że w Officie Microsoftu ta funkcja jest wygodniejsza, ale to tylko moje spostrzeżenia ważne jest, że nie muszę bulić za narzędzie, z którego możliwości będę korzystał tylko w dziesięciu procentach. B) Niech żyje opensource.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi