cuba1986 Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Witam, mam Audigy2 OEM i mam problemy z instalacją najnowszych driverów - SBA2_PCWDRV_LB_1_84_55-R1. Co bym nie robił nie chcą się zainstalować. Do tej pory na oryginalne stery najpierw wgrywałem EAX4DRV_AUDIGY2_1_84_50, a potem SBA2_PCWDRV_LB_1_84_55 i wszystko działało. Teraz mam stałe łącze i skorzystałem z opcji AutoUpdate. AUpdate kazało mi zainstalować sba2_eax4drv_031031 z 2003 roku (sic!), a potem właśnie te najnowsze SBA2_PCWDRV_LB_1_84_55-R1. Ale dalej lipa. Oto błąd jaki mi wyskakuje: Setup could not detect any SB A2 on your system. Dalej każe mi sprawdzić, czy aby na pewno karta jest prawidłowo zainstalowana. Z CD dołączonego do karty nie instaluje wszystkiego tylko te najpotrzebniejsze aplikacje + Media Source. Z góry thx za dpowiedzi!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrol Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 (edytowane) 1. metoda: jeśli masz np. winrara rozpakuj archiwum (SBA2_PCWDRV_LB_1_84_55-R1) i z katalogu drivers uruchom setup.exe 2. metoda: w przypadku ostatnio wydanych sterowników beta pomaga np. przeniesienie zawartości katalogu Drivers\wdm\win2k_xp\data z oryginalnej cd do katalogu z planowanymi do aktualizacji sterownikami. Zrób sobie wczęsniej punkt przywracania w razie ewentualnych problemów po aktualizacji. Edytowane 14 Czerwca 2005 przez Patrol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cuba1986 Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Niestety obie metody nie działają. Pojawia się ten sam błąd co wcześniej :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrol Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 (edytowane) uruchamiałes na 100% plik z katalogu 'drivers' po rozpakowaniu paczki ze sterami? (zamiast setup.exe plik może mieć też nazwe CTZAPXX.exe) W każdym razie po jego uruchomieniu pojawia się okno creative driver update utility i opcja "overwrite existing shared creative audio driver files". Przy tym sposobie nigdy nie wywala komunikatu typu "Setup could not detect any SB A2 on your system" bo praktycznie jest to wymuszona instalacja. Edytowane 15 Czerwca 2005 przez Patrol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cuba1986 Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 THX Patrol, teraz wszystko działa. Faktycznie trzeba było uruchomić CTZAPXX.exe z katalogu drivers. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...