_dEvil Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 co za szczescie w nieszczesciu :) Jakis czas temu zmienialem chlodzenie na karcie graficznej (nowy radiotorek + cooler)..GPU wysmarowalem pasta srebna , poczym chlupnalem kropelke kropelki po przekatnej...(gdzies na forum wyczytalem ze bedzie to dobrze trzymac i latwo bedzie mozna odczepic ) i przykleilem radiatorka z coolerkiem ...wszystko fajnie az do dzis rozkrecam obudowe wyciagam karte a tu radiator odpadl ...normalnie odpadl.. :roll: Tak sie zastanawiam czego teraz uzyc zeby nie odpadl ? znacie jakis dobry kleik :wink: z dodadtkiem srebra(zeby dobrze trzymal i dobrze przewodzil cieplo) ? :( Pozdro :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 oczywiście Arctic Alumina Thermal Adhesive lub THERMOPOX 85 CT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Ja nie wiem jak to wykonałeś. U mnie się dużo ważący cooler miedziany i wszystk się trzyma :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 oczywiście Arctic Alumina Thermal Adhesive lub THERMOPOX 85 CT Dobrze polecone, dodam tyle , ze po THERMOPOXie prawie niemozliwe odklejenie , nawet jak bardzo bedziesz chcial :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Nie no reed. Nie przasadzałbym :wink: Po Thermopox'ie zejdzie... razem z GPU :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Nie no reed. Nie przasadzałbym :wink: Po Thermopox'ie zejdzie... razem z GPU :P Aaaaaaaaa tak, zapomnialem ze jest ta mozliwosc, dla niecierpliwych :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_dEvil Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Ja nie wiem jak to wykonałeś. U mnie się dużo ważący cooler miedziany i wszystk się trzyma :Dtak jak pisze :) tzn. zdjalem radiator , wyczyscilem GPU wysmarowalem pasta srebna , chlupnalem kropelke kropelki po rogach i przylozylem radiator :wink: A przy okazji jakie sa ceny tych klejow ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Ja nie wiem jak to wykonałeś. U mnie się dużo ważący cooler miedziany i wszystk się trzyma :Dtak jak pisze :) tzn. zdjalem radiator , wyczyscilem GPU wysmarowalem pasta srebna , chlupnalem kropelke kropelki po rogach i przylozylem radiator :wink: A przy okazji jakie sa ceny tych klejow ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 oczywiście Arctic Alumina Thermal Adhesive lub THERMOPOX 85 CT Dobrze polecone, dodam tyle , ze po THERMOPOXie prawie niemozliwe odklejenie , nawet jak bardzo bedziesz chcial :P No nie bardzo. Wkladamy grafe do zamrazalnika na 3 minutki i gotowoe ale tylko jak karta ostygnie zeby niebylo za duzej ruznicy. Zaden klej tego nie wytrzyma. Jak nie pomoze to na 5 min napewno da rade he. A karte najlepiej opakowac w worek antystatyczny i cos dodatkowego. Znalazłem to gdzies na jakiejs stronie ale nie jestem wstanie sobie przypomniec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 A co do kleju to Poxipol albo ten Termopox ja uzywam tego drugiego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Shiz - mylisz się. Sklej swój GPU z radiatorem i spróbuj oderwac :D Bo IMHO jeżeli dasz prawidłową ilość kleju to oderwania radiatora graniczy z cudem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 He tylko to dziala bo tak sam zrobilem z moim mx 64. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Moze sie myle co do odklejania z Thermopoxem bo nie sprawdzalem ale na Kropelke i Fabryczny działa. Niewiem co do Thermopoxu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Moze sie myle co do odklejania z Thermopoxem bo nie sprawdzalem ale na Kropelke i Fabryczny działa. Niewiem co do Thermopoxu Zapytaj Andrz3ja, on wie wiele na ten temat :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 No oczywiście na "normalne" kleje to działa. Niestety Thermopox jest "tfardy" :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 kleje robia z zamierzeniem zeby byly : tfarde , a nie mientkie :D BTW na THERMOPOXa nie dziala zamrazanko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Dobrze wiedziec oszczedze sobie trudu na pszyszłość. A tak w gestii formalne co działa na Thermopox. A moze jak posmarujemy to juz kaplica ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Dobrze wiedziec oszczedze sobie trudu na pszyszłość. A tak w gestii formalne co działa na Thermopox. A moze jak posmarujemy to juz kaplica ?? Jak juz posmarujesz to nie odrywaj "bo inaczej [gluteus maximus] zbita" - cytat z Va Bank ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Dobrze wiedziec oszczedze sobie trudu na pszyszłość. A tak w gestii formalne co działa na Thermopox. A moze jak posmarujemy to juz kaplica ?? Wtedy tylko mechaniczne "podejscie" , albo tak jak Rafal pisal, albo skalpel i duuuuuzo cierpliwosci :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 sprzedalem kiedsy rive kolegi ktora jakos padla i byl na niej radiator przyklejony THERMOPOX'em i koles pisal ze 2 dni zdzieral i sie jeszczepytal czy na miedzi to i mowil ze gofno mocne ale jakos sobie poradzil i nawet zrobil ta karte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 ja sobie thermopoxem przykleilem coldplate'a do radiatora to potem musialem 10min ze srubokretem i mlotkiem walczyc zeby go zdjac ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...