Skocz do zawartości
Speedy13

Mega Pc Msi Ms-6760

Rekomendowane odpowiedzi

Hej

Witam wszystkich zgromadzonych. Na wstępie przyznaję się od razu bez bicia że zrobiłem coś głupiego. Kupiłem okazyjnie płytę główną Microstara MS-6760. To jest taka trochę nietypowa płyta ATX-owa (185x290 mm) do takiego barebone MEGA PC. No i najwyraźniej wygląda na to że włożenie jej w standardową obudowę będzie niezwykle trudne jeśli w ogóle możliwe.

Po pierwsze radiator. Do tej płyty nie pasuje standardowa ramka ("koszyczek") od s478, nie mam też pewności czy będzie pasować standardowy radiator. Oryginalny jest jakoś tam podobno związany z obudową i w ogóle luzem nie do dostania. Ktoś tam mi podpowiedział przypięcie standardowego radiatora obejmami samozaciskowymi do mocowania kabli, przez dziury w płycie, ale nie jestem do tego do końca przekonany. Nie za bardzo wiem co to są te obejmy i jak działają, czy docisk nie będzie za słaby lub zbyt mocny...? Nie chciałbym też przyklejać radiatora do procka. Może jest jakiś radiator mocowany inaczej niż do tej ramki lub tych otworów pod nią (one są o niestandardowym rozstawie, jak już mówiłem)?

A może ktoś z obecnych miał do czynienia z takimi płytami i może podzielić się doświadczeniami?

Z góry THX

Speedy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaiste jest to nietypowa ramka:

Dołączona grafika

niestety nie mam pomusłu co z tym zrobić... szkoda ze nie kupiłeś odrazu całości (tj z obudowa)... bo wyglada całkiem interesujaco

moze chłodzenie wodne? wtedy bedziesz mogl bez problemu przykrecic bloczek za pomaca sróbek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi