nidzgor Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Pomocy! Chciałem sobie przeinstalowac xp... zmieniłem boot sequence w bios-ie tak żeby najpierw odpalał z cd-romu (a drugi hdd), Każę mu wyczyścić partcje c: i tam zainstalować .... no ale gdy on samoczynie sie resetuje (nie załączam wtedy cd) on zamiast właczyc kreatora windows wyświetla mi błąd (z różnymi poleceniami co moge zrobić w stylu buforowanie w biosie , wściśnięcie f8 i tryb awaryjny - nie działa) A gdy załączam cd z instalacją to wszystko zaczyna sie od nowa Próbowałem instalować na innej partycji - tez nie pomaga Nie chce czyścić 2 partycji - mam tam prawie 40 gb filmów i szkoda mi je stracić Co mam zrobić z tym ??? Dodam tylko że nie jestem zbyt zaawansowany informatycznie... :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riko[FX] Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 A sprawdzałeś czy ten dysk z Windowsem nie jest uszkodzodzony ma wszystkie pliki startowe...sprawdz to ja też tak miałem i mi sie robiło dokładnie to samo pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riko[FX] Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 A i jeszcze spawdz w biosie czy Ci sie ustawienia które ustwiłeś zapisały sie...bo widziałem werje bios'u w których zapis zmian w ustawieniach jest automatyczny, i takie w kórych nie jest... :wink: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 (edytowane) - ściągnij Memtesta i zrób sobie dyskietkę testową - zresetuj ustawienia biosu - włóż dyskietkę do FDD, odpal kompa i przetestuj pamięci, przynajmniej przez godzinkę Objawy jakie opisujesz mogą wskazywać na uszkodzenie pamięci ram. Edytowane 16 Czerwca 2005 przez DeTe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 osobiscie uwazam ze masz uszkodzona cd z winem... albo smierdzi mi tu ram... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 IMO to zle cos zrobiles i moze zrobiles tylko format a nie przekopiowalo plikow instalacyjnych systemu - daltego nie laduje systemu. Sprawdz CDka [np. na innym kompie] mi kiedys win 2000 sie nie chcial zainstalowac bo byja jakas wersja nie taka [czy zle nagrana plytka]. Zmienilem nosnik [zrodlo] i bylo ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Ja mialem coś takiego... okazało sie ze ramy mialem uszkodzone (generowały błędy) np. podczas kopiowania pliku robily się blędy etc... wymienilem ramy i wsio smigało... zarzuć memtesta zobaczymy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 A ja kilka d ni temu miałem taką akcję: Umówiłem się z klientem na format, instalację windy itd. I problem był bardzo podobny, gdyż jak poustawiałem partycje i je sformatowałem pod instalatorem win xp, zaczynało kopiować pliki na dysk i w pewnym momencie wywalało black screan :blink: Przekładałem dysk do innego kompa, żeby wykluczyć uszkodzone pamięci itd. Próbowałem go nawet podzielić, sformatować i przeskanować antywirem pod Windowsem w (innym kopmie), ale gdy tylko winda się uruchomił (z innego dysku) to zaraz potem szedł zwis. Potem jeszcze próbowałem jakieś partitiomMagicki pod DOSem itd. , ale nic to nie dawało. Po 2 godzinach męki wysłałem klienta z dyskiem na gwarancję. Jak później się okazało dysk nie był jednak uszkodzony tylko miał jakiegoś wirusa, podobno na serwisie walczyli z nim łądne pare gdzon :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Jeżeli to nowy komputer, i pierwszy raz instalujesz Winowsa to na 100% jest to wina pamięci RAM. Albo są uszkodzone albo źle ustawione w biosie. Mam w domu 2 komputery, i jak je składałem dostałem do dwóch uszkodzony ram (jeden 2 lata temu, drugi rok temu). Miałem wtedy identyczny problem. Włóż inny ram i sprawdź czy pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...