Bulsky Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Witam Mam drobny problem, od dluzszego czasu zastanawiam sie nad zmiana plyty glownej. Powodem jest rzekome przymulenie, system spowalnia wowczas do 386;-) (prawie) . Oczywiscie bywa roznie i zapewne od pogody ;-). A tak powaznie , mam aktualnie system na K7S6A , xp 1600+, Ram 256 DDr (chyba Samsunga), z tych elementow nie wiem czy sprzedac tego K7S6A i wymienic na Gigabyta GA-7VAX czy po prostu do K7S6A dorzucic 256 Ramu??? Co o tym sadzicie??? HELP Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoon Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 No ja bym zmienil plytke... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Witam Mam drobny problem, od dluzszego czasu zastanawiam sie nad zmiana plyty glownej. Powodem jest rzekome przymulenie, system spowalnia wowczas do 386;-) (prawie) . Oczywiscie bywa roznie i zapewne od pogody ;-). A tak powaznie , mam aktualnie system na K7S6A , xp 1600+, Ram 256 DDr (chyba Samsunga), z tych elementow nie wiem czy sprzedac tego K7S6A i wymienic na Gigabyta GA-7VAX czy po prostu do K7S6A dorzucic 256 Ramu??? Co o tym sadzicie??? HELP Pozdro jesli nie bawisz sie w o/c to dokup sobie wiecej ramu (wiekszy pozytek z teggo) a jezeli bawisz sie to zmien mobo, gdyz zmiana samego mobo z tego na ecs na gigabyta nie wplynie az w taki znaczacy sposob na wydajnosc :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Wlasciwie to z kompa korzystam na codzien, a w o/c bawilem sie juz kiedys... Zalezy mi przede wszystkim na stabilnosci (wydajnosc oczywiscie rowniez). Pytanie polega na tym, czy jak dokupie plyte Gigabyta(KT 400), to czy z tymi 256 megasami , system nie bedzie sie dlawil. Cfg: K7S6A bios kgood4.bin XP 1600+ (standard) Prolink GF 4 Ti 4200 64 Mb Barracuda IV - 60 GB LiteOn 24/1-/40 Ram 256 DDR PC2100 .. Sb Live Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 .... no i jeszcze czy na plytce Gigabyte'a , moj xp pojdzie na fsb 333? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Wlasciwie to z kompa korzystam na codzien, a w o/c bawilem sie juz kiedys... Zalezy mi przede wszystkim na stabilnosci (wydajnosc oczywiscie rowniez). Pytanie polega na tym, czy jak dokupie plyte Gigabyta(KT 400), to czy z tymi 256 megasami , system nie bedzie sie dlawil. Cfg: K7S6A bios kgood4.bin XP 1600+ (standard) Prolink GF 4 Ti 4200 64 Mb Barracuda IV - 60 GB LiteOn 24/1-/40 Ram 256 DDR PC2100 .. Sb Live no coz to zalezy jaki system, jak win98 to bedzie wszystko hulalo ale jak win xp to juz bedzie gorzej chociaz znosnie (sam jade na 256mb pamieci i win xp) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Zwykle uzywalem Xpeka ale teraz siedze na W2k , wlasnie przez te spowalniania. Poki co jest ok, ael nie chodzi o przetrwanie wylacznie... Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Zwykle uzywalem Xpeka ale teraz siedze na W2k , wlasnie przez te spowalniania. Poki co jest ok, ael nie chodzi o przetrwanie wylacznie... Pozdrawiam powiem tyl ze jezeli nie bedziesz podkrecal to zmiana plyty nic ci w sumie nie da (roznica w wydajnosci sadze ze nie przekroczy 5%), wiecej ci da w tym przypadku dokupienie pamieci :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Wlasnie , i tak chyba zrobie. Dzieki za pomoc Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Wlasnie , i tak chyba zrobie. Dzieki za pomoc Pozdrawiam nie ma za co :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 :P jeszcze takie pytanie :P czy u Cieie wystepuja czasami oznaki, ze dysk zaczyna żęzić jak oszalały i wowczas wsyztsko "zastyga" do ~10 fps?? Pozdrawiam :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 :P jeszcze takie pytanie :P czy u Cieie wystepuja czasami oznaki, ze dysk zaczyna żęzić jak oszalały i wowczas wsyztsko "zastyga" do ~10 fps?? Pozdrawiam :P mialem cos takiego ale tylko w przypadku jednej gry: battlefield 1942 wtedy na kazdej rozpoczetej kampanii dysk musial sporo doczytac (wtedy gra zastygala) ale nie trwalo to dluzej niz 3s :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Dokaldnie o ta gierke mi chodzilo ...ale u mnie to byla katastrofa. Odczekalem sporo czasu i bylo nawet ..ok ..(na GF2 Ti wowczas) , ale jak pojawil sie jakis czolg czy innego cho#$% na horyzoncie , to byla porazka. - gorzej jak na poczatku wczytywania:P Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Dokaldnie o ta gierke mi chodzilo ...ale u mnie to byla katastrofa. Odczekalem sporo czasu i bylo nawet ..ok ..(na GF2 Ti wowczas) , ale jak pojawil sie jakis czolg czy innego cho#$% na horyzoncie , to byla porazka. - gorzej jak na poczatku wczytywania:P Pozdrawiam no to widac ze tamta grafa byla za slaba :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 A zainstalowałeś SIS AGP driver ? Poza tym na tej płycie też możesz kręcić proc - ma zmianę napięcia w biosie ( i u mojego bratanawet trochę zawyża - tak że jest 1,9V) i zworki do zmiany mnożnika na płycie. I obsługuje FSB 166 - tylko nie wiem czy przy standartowym mnożniku dasz rady... ( i chłodzenie zmień do próB) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Tak, oczywiscie , sis agp w v1.12.2 , ponoc official:P Co do krecenia, to osobiscie zastanawiam sie nad odblokowaniem mnoznika, ale z drugiej strony mam jeszcze gwarancje;) ps. jaki to standardowy mnoznik ??;) Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Tak, oczywiscie , sis agp w v1.12.2 , ponoc official:P Co do krecenia, to osobiscie zastanawiam sie nad odblokowaniem mnoznika, ale z drugiej strony mam jeszcze gwarancje;) ps. jaki to standardowy mnoznik ??;) Pozdro 10.5 ma Twój procek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 ja miałem mozliwość płyta ASUSIK ;D lub MSI lub Soltek +256DDR czyli bym miał 512, lecz wybrałem płytę bo pożądne mobo to podstawa kompa.. puźniej dokupie sobie 256DDR :) i bedzie git! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Co do krecenia, to osobiscie zastanawiam sie nad odblokowaniem mnoznika, ale z drugiej strony mam jeszcze gwarancje;) ps. jaki to standardowy mnoznik ??;) Pozdro zeby krecic nie musisz w cale miec odblokowanego mnoznika :!: :) ustaw sobie fsb na 150 i zobacz czy komp wstanie jesli bedzie ok to ustaw 166 fsb ale nie wiem czy twoje pamieci wyrobia na takiej szynie no i musisz miec juz w miare porzadne chlodzenie bo bedzie troche cieplo :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Zaraz sprobuje, ale nie wiem czy bedzie dobrze , bo o ile pamietam w ECS o/c jest troszke ograniczony " " no i ...zobaczymy ... Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 No to jestem zaskoczony:P Poszlo , na 150/150/30 przy czym nie wiem jakie jest min napiecie na vcore, mialem 1,85 dalem teraz 1.75 ale temp podskoczyla do 57 st (na 1,85). Jakie powinno byc napiecie , bo wlasciwie ten procesor dziala nominalnie na 1,475!!?? Nie wiem czy to dobrze, ale ... Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Można odblokować mnożnik bez utraty gwarancji - ale nie bede tego po raz kolejny opisywał. Tak że przed Tobą wiele możliwości .... :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 No to jestem zaskoczony:P Poszlo , na 150/150/30 przy czym nie wiem jakie jest min napiecie na vcore, mialem 1,85 dalem teraz 1.75 ale temp podskoczyla do 57 st (na 1,85). Jakie powinno byc napiecie , bo wlasciwie ten procesor dziala nominalnie na 1,475!!?? Nie wiem czy to dobrze, ale ... Pozdrawiam np to gratuluje :D napiecie powinno byc mozliwe jak najnizsze (im wyzsze tym wieksza temp), podnosi sie jedynie nie wowczas gdzy komp nie chce ruszyc na wyzszych czetotliwosciach lub jest niestabilny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 :twisted: idzie na 1.575 , ale raz mi 3dmark wyszeedl , wiec zwiekszylem do 1,6 v i dalem mniejsze wymagania dla ramu. Zobaczymy jak pojdzie , wlasnie zapuszczam 3dmark'a:)) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Witam ponownie;) Komp na 2000+ juz nie odpalal, nawet na najwolniejszych ustawieniach , podejrzewam ze pamiec za cienka (albo i pamiec i plyta;-) , ale na @1900+ wykrecilem w 3dmarku 3001 se 10082 pkt. Niezle;) Wczesniej mialem 9384 Oczywiscie zamieszam jeszcze cos z pamiecia;) <grafika pixelview GF4 Ti 4200 64-ka 250/500 > Dzieki serdeczne za pomoc Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 ja bym kupil RAM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...