waldes Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 witam. kupilem dysk 200gb sata, plyta msi865pe/g neo2 ma dwa porty sata. w biosie probowalem roznych konfiguracji i za chinskiego boga nie moge dac rady. mam 3 dyski podlaczone pod ide, system jest botowany z dysku ide. jest jedno ustawienie w biosie ktore niby wykrywa dysk 200gb na sata, ale system i tak go nie widzi, poza tym znikaja mi wszystkie inne dyski oprocz dysku z systemem. powoli szlag mnie trafia. dyski sa nowe, bios plyty najnowszy mozliwy, brak konfliktow w sprzecie. wszystkie dyski sa wd: 80gb (wd800), 120gb (wd1200), 160gb (wd1600) i ten nowy 200gb (wd2000 sata). prosze o sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 miałem tą płyte, 3 dyski pod ata + 1 pod sata działały bez problemów, w ustawieniach w biosie możesz mieć wyłączone SATA, trzeba ustawić ATA + SATA w IDE options czy coś takiego, dokładnie Ci nie powiem bo tej płyty już nie mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zakładka IDE Configuration On-Chip ATA(s) Operate Mode: Native Mode ATA Configuration: P-ATA + S-ATA P-ATA Channel Selection: Both Combined Mode Option: P-ATA 1st Channel S-ATA Ports Definition: P0-3rd/P1-4th Configure S-ATA as RAID: No I musi działać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...