Skocz do zawartości
hinco

Mam Proca

Rekomendowane odpowiedzi

Jak na moj gust to awykonalne. Ale od początku. W AB gieforc 6200 na sztuke kosztuje 200 brutto bez narzutu. Płyta MSI na intelu 915 z PCI-E 308 zł brutto + ramy 2x256 = 2 x 84.31 zł. Niby sie mieści. Sprzęt wybrałem na sztuke - żeby nie bylo ze polecam i mowie ze świetny. Chodzi o ten szczegól. Wszystko jest na sztuke. Nie wiem czy sie zmieścisz w tej kwocie, tym bardziej ze podane ceny są bez marży. Poza tym jak znam życie to jak chcesz modować gieforca to prockowi też spokoju nie dasz :). Troche mało kasy w/g mnie chcesz na to przeznaczyć. Ale niech wypowie sie ktoś inny. Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no sprzet rzeczywiscie troche na sztuke.....

no i mbo nie wiem czy bedzie wypasowe na tyle zeby mozna tego cwelerona troche przydusic...

dobra rada: jak nie chcesz nidlugo pluc sobie w brode to poczekaj troche, nie wiem, poszperaj w skarboncie i doinwestuj $$$.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ramu narazie 256, bo go i tak później rozbuduje, a potrzebny mi jest do "zabawy", tzn gg, net, tweak, bloki wodne.... może uda miSie uciągnąc z 750 ale ucierpi na tym mój aktualny komp:/- sprzedałem ram...

grafa Gigabyte ~400 ale tak myśle czy są r9550 na Pcie? bo nie znalazłem..:/

Ram noname (później dodam do Duala hynixy) 70zl

no i płyta za ~280...

może coś jeszcze kasy skombinuje ale bedzie ciężko...:/

Edit:

No to moze inaczej, co myślicie o Gigabyte duo za ok 300 od qmpla?

bedzie dobre żeby pomeczyć celka?

Chyba znalazłem jak skołować 200:D

wiec sprzet za 900 :D

Edytowane przez hinco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmieniłem zdanie [;

400-450 idzie na płyte, i tyle narazie, żeby sobie "nie pluć w brode" , myśłe ze to wystarczająca sumka na płyte

Reszte bede sotpniowo dokupywał, a zapowiada sie zę to jush nie długo;)

Więc co za tyle bedzie ok? a moze mniej....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup sobie Tą PŁYTE Mysle ze warto...i procka na niej tez podciagniesz...moze nie jakies hardcorowe o/c ale mysle ze i tak bedzie ok...bynajmniej tania...

Ta karte...nie taka zla...jak dokupisz wiecej ramca...LINK

No i pamiatki...LINK jak nie wydolisz to nie kupisz...chyba ze poszukasz czegos na allegro...albo uzywke...z nowych rzeczy to chyba jedna z najtanszych propozycji...IMHO najlepszych....

Edytowane przez Nicko13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zasiłka spoko... ale moze jakas tansza obudowa (nawet codeshit i wymiana zasiłki) a wiecej funduszy zainwestować w płyte głowna

1520791[/snapback]

potrzebuje tej budy, a jak trzeba wiecej kasy wyłożyć to nie ma sprawy, tylko dalej nie iwem co qpić,,,..;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

płytka to na 925 - zeby była blokada pci

w dodatku dobrej firmy: abit, asus lub dfi (lanparty)

jak juz napisałeś: żeby sobie nie pluć w brode, ale to bedzie kostowało 500+ zeta

1521268[/snapback]

co myślicie o Abit AA8

chyba jedyna w takiej cenie i taki chipsecie...

chyba że ja cośprzeoczyłem, bo nie widze w podobnej cenie czegośna tym chipsecie;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze tak si zastanawiam... ten chipset to DDR II, a z tego co wiem to nic super extra ponad standart te pamiąti, lepsze chyba zwykłe DDR, poza tym to dość drogie rzeczy są... :/

jest jakieś wyjście z sytuacji??

czy nie jest tak źle?

Edytowane przez hinco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi