magx2k Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 A więc tak , w ubiegłym roku kupiłem w hurtowni Pronox Katowice orginała Windows XP HomeEdition OEM , system zainstalowany i zarejestrowany wedle przepisów nalepka z serialem na obudowie . Windowsik sobie leżał przez 7 miesięcy na półce pod biurkiem ostatnio patrze windy niet :/ pomyślałem odrazu że podczas ostatniej imprezy imieninowej komuś sie przykleiło , cóż pech , różne ludy są na tym świecie , na imprezie było ponad 10 osób ,trudno wszystkich podejrzewać Moje pytanie : Czy teraz dalej jestem legalnym posiadaczem XPeka ???? Mam orginalna fakture zakupu Windowsa , nalepka z serialem na obudowie kopie windowsa na płycie CDR zrobiłem na drugi dzień po zakupie ciekaw jestem jak teraz wygląda prawnie moja sytuacja ???? Czy może jest jakaś szansa żeby Microsoft za drobna opłatą wysłał mi orginalną płytę z windowsem ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Raczej nie ma szansy, ale możesz teraz kożystać legalnie z tej kopii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Parówkowy_Skrytożerca Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 (edytowane) A więc tak , w ubiegłym roku kupiłem w hurtowni Pronox Katowice orginała Windows XP HomeEdition OEM , system zainstalowany i zarejestrowany wedle przepisów nalepka z serialem na obudowie . (...) Czy może jest jakaś szansa żeby Microsoft za drobna opłatą wysłał mi orginalną płytę z windowsem ??? 1504592[/snapback] nowy nośnik w przypadku utraty starego to w przypadku produktów Microsoftu o ile się nie mylę około 150-200 PLN ... ale chyba przysługuje tylko nabywcom Boxów a nie Oemów :) Edytowane 19 Czerwca 2005 przez Parówkowy_Skrytożerca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 To jak bym miał dać 150-200 zeta za sam nośnik to im podziękuję :/ taka kase to odłożyć i kupić za pare miechów XP x64bit Za winde w hurtowni dałem 305zł Brutto ! ! Jutro będę dzwonił na infolinie mam nadzieje że trafię na doinformowaną kobitkę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Parówkowy_Skrytożerca Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 To jak bym miał dać 150-200 zeta za sam nośnik to im podziękuję :/ taka kase to odłożyć i kupić za pare miechów XP x64bit Za winde w hurtowni dałem 305zł Brutto ! ! Jutro będę dzwonił na infolinie mam nadzieje że trafię na doinformowaną kobitkę ;) 1504626[/snapback] dlatego przysługuje Boxowcom a nie Oemowcom bo dla Oemowców to mało opłacalne :) poza tym cena nośnika nie zależy chyba od tego co na nim jest i tyle samo kosztuje nośnik od Win XP Home i Proffesional i Office 2003 Proffesional - nie ważne, że w momencie kupna progsy te różniły się tak znacznie ceną :) jeśli ktoś kupił BOX Win XP Prof i dał za niego ponad tysiaka to 150-200 PLN za nośnik to nie kłopot - szczególnie jeśli to na firmę ... kary za używanie nieoryginalnych nośników są dużo wyższe ... to samo dotyczy pakietu Office Prof. BOX ... ale jak ktoś dał tyle ile ty za OEMa i to pewnie Home to po co mu nośnik za prawie połowe albo ponad połowę ceny oruginału? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 IMO jak masz naklejke i posiadasz faktury itepe to ejstes prawnym i leaglnym posiadaczem etj kopii. Nosnik to tylko nosnik. Wiec ja bym sie nie martwil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...