=L@win@h= Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Przeciez to dziala jak suszarka !!!! Czy znacie moze jakis program ktorym moglbym zmniejszyc obroty wentyla? Na gielde elektroniczna bede mogl dopiero jutro pojechac, zeby kupic czesci do zrobienia fanmate'a... A do tego czasu to ja <span style="color:red;">[ciach!]</span>lca dostane !!! A nie chce mi sie zakladac z powrotem starego wentyla... BTW ==> standardowo wszedzie pisza ze to ma 6800RPM a ja mam... ok. 7600RPM !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Przeciez to dziala jak suszarka !!!! Czy znacie moze jakis program ktorym moglbym zmniejszyc obroty wentyla? Na gielde elektroniczna bede mogl dopiero jutro pojechac, zeby kupic czesci do zrobienia fanmate'a... A do tego czasu to ja <span style="color:red;">[ciach!]</span>lca dostane !!! A nie chce mi sie zakladac z powrotem starego wentyla... BTW ==> standardowo wszedzie pisza ze to ma 6800RPM a ja mam... ok. 7600RPM !!! A mowilem, ze DELTA to glosna bestia, jak spowolnisz wiatrak 60mm to bedzie ledwie dmuchal, lepiej kup przejsciowke z 60 na 80mm i doloz wiatrak od TITANA, to bedzie najlepsze wyjscie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Hehe. Dobry ten wiatrak - 7600rpm 8O Jak będziesh robił FanMate`a to opisz to na forum, oki? Bo ja też się do tego przymierzam jednak nie mam odpowiednich materiałów, a 15 żyli nie bede wydawał tylko po to aby zmienić napięcie wiatraka. :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 u mnie chodzi jak w podpisie spowolniony FanMate'm, powyżej 5000 obr staje się już mocno uciążliwy, ale nawet na 4500 obr jest o niebo wydajniejszy od Titana D5TB (miedziany rdzeń i nietypowy układ żeber robią swoje) z coolerów za ok 100 zł to chyba najlepszy wybór Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Ja mam 7100 RPM przy 60x60... Mój fanmate jest jeszcze w głębokim stadium prac parafialnych (czasem zwarcie, czasem kabelek wypada z pudełka) a do mojego panelu regulacji wiatraków bakuje mi nakrętki od pasty do zębów (nie pytajcie do czego). A ten wiatrak chodzi jak odkurzacz przy odwróconym ssaniu poprzecznym. Hmmm, przynajmniej przez okienko wygląda za****ście! Dobra rada: Nigdy nie kupujcie niczego powyżej 5000 obrotów!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=L@win@h= Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Hehe. Dobry ten wiatrak - 7600rpm 8O Moze to dlatego ze moj "wspanialy" zasilacz CODEGEN'A zamiast 12V zapodaje mi okolo 12,80V :evil: :evil: :evil: (w tej chwili jest dokladnie 12,76)... A co do wydajnosci, to spodziewalem sie o WIELE wiecej !!! W tym momencie mam 46 oC (a ta ARKUA leci 7600RPM - qrwa je**na kosiarka !!!). Jest to wynik tylko o 10 oC lepszy niz na moim starym Titanie (takim max do 1 Ghz) ktory byl puszczony na 3000RPM (prawie go nieslyszalem)... wiec czy 10oC to dobry wynik pomiedzy STARYM Titanem puszczonym na LOW i Arkua 6228 puszczona na MAX ??? Co do fanmate'a... ja nic sam nowego nie wymysle. Bede sie kierowal tym co znalazlem w necie (tez na tym forum). I jeszcze jedno :) ... niektorzy z was moga sie pytac dlaczego tak wysokie temperatury? wiec odpowiem odrazu, ze u mnie proc jest obciazony w 100% 24 godziny na dobe (no oprocz tej nocy, wylaczam kompa bo nie ma szans zebym przy tej Delcie zasnal). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...