tomaki Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Mam monitor cyfrowy LG 15 cal.Pewnego dnia włączyłęm kąpa i grałęm sobia aż tu nagle zgasł monitor zasyczał i coś szcczeliło.Diodka kontrolna sie nie świeciłą :mur: Po odkręceniu obudowy bespiecznik był przepalony więc go wymieniłem.Po uruchomieniu monitora diodka zaświeciłą sie na zielono coś załączyło jak by elektromagnes i od razu cały czas syczało.Syczało w okolicy małego transformatora lecz obrazu nie było.Po 20 minutach zasyczało głośno i gwałtownie wyjąłem kabel zasilający.Zasyczałojak by kondensator sie gotował i wybuchł.Nic nie zauważyłem ży jest coś nadpalone w okolicy transformatora ani żaden kondensator.Nie wiem co może być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 Może trafo się spalił? Oddaj do serwisu (ludzia który się na tym zna). Tam ci powiedzą, a może i naprawią ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 Jak sam otwierał obudowe to mozę być trudno z serwisem (chyba ze zapłaci) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaki Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 MareCeK napisał(a): Może trafo się spalił? Oddaj do serwisu (ludzia który się na tym zna). Tam ci powiedzą, a może i naprawią ;) 1505459[/snapback] Transformator i Pobielacz sa w pożadku nie wiem co jest ale w cale kineskop, lampa kineskopowa sie nie swieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...